Welbeck-dobbel holdt for England

Den ferske Arsenal-spissen Danny Welbeck scoret begge målene da England vant 2-0 i den vanskelige bortekampen mot Sveits i EM-kvalifiseringen.

Danny Welbeck hadde ikke scoret for England på et år. Klubbskifte til Arsenal var altså det som skulle til, for angriperen som skiftet fra Manchester United for en uke siden, men som ennå ikke har spilt for sin nye klubb.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Etter 1-0-seier over Norge i generalprøven var det alvor for England da Sveits ventet i Basel mandag. Ingen av de to lagene imponerte stort i VM. Likevel er de to lagene store favoritter til å ta seg til EM-sluttspillet fra kvalifiseringsgruppe E.

Welbeck, som på overgangsvinduets siste dag ble solgt fra Manchester United til Arsenal, scoret begge kampens mål etter pause da England fortjent vant 2-0. – Vi spilte akkurat som jeg ville fra første minutt, og til slutt ble vi belønnet for det. Vi hadde flere store sjanser til å øke ledelsen før Welbeck satte inn sitt andre, sa England-manager Roy Hodgson etter seieren.

Få sjanser

Det var langt mellom de store sjansene tidlig i kampen for England, som startet med Wayne Rooney og Welbeck helt foran, med Liverpools Raheem Sterling like bak. De tre skulle vise seg å bli avgjørende.

Les også

Tøff kveld for Brann-Mojsov

Englands beste mulighet før pause kom da Welbeck løp fossende inn i straffefeltet fra høyrekanten. Både Rooney og Sterling var ledige og i gode posisjoner, men den ferske Arsenal-spissens pasning mot Sterling ble for upresis.Like før pause fikk midtstopper Phil Jones til en god heading etter et hjørnespark, men Sveits-keeper Yann Sommer vartet opp med en god redning.

Drømmescoring

Sveits skapte den første gode sjansen etter pause da Haris Seferovic vartet opp med en halvvolley som Joe Hart fikk slått til hjørnespark.

Da 58 minutter var spilt vartet Englands angrepstrio opp med et mål av høy klasse. Sveits ga bort ballen til Rooney på midtbanen. Han fosset framover, slo ut til Sterling, som med et lavt innlegg traff Welbeck. Spissen hadde løpt seg fri, og kunne enkelt sette inn kampens første mål.

Ropte på straffe

Etter scoringen fikk Seferovic en gedigen mulighet. Han rundet Hart og trillet ballen mot mål. Men en heroisk Gary Cahill skled inn og avverget. I klareringen traff ballen Chelsea-stopperens arm, og hjemmelaget uttrykte stor misnøye med at dommeren kun dømte hjørnespark.

Også England ville ha straffe da ferske Fabian Delph ble lagt i bakken ti minutter før full tid, men uten å få gehør.

På overtid punkterte Welbeck kampen da han satte inn 2-0-målet på en ny kontring.

I de to øvrige kampene i Englands gruppe endte det med 2-0 til Litauen borte mot San Marino, mens Estland slo Slovenia 1-0. (©NTB)

Publisert: