Riise langer ut mot NFF: - Kan dere nekte meg å jobbe?

John Arne Riise har bestemt seg for å spille i Norge, men beskjeden fra NFF er at han ikke kan spille høyere enn i 3.-divisjon.

John Arne Riise vil flytte hjem og spille i Norge. Men Betsson-avtalen skaper fortsatt problemer.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

John Arne Riise er for tiden klubbløs etter at India-oppholdet tok en slutt. Nå ønsker han seg til norsk fotball.

— Jeg har bestemt meg for å flytte hjem og spille i Norge. Motivasjonen og lysten til å spille 3-5 år til er veldig stor, skriver Riise i et blogginnlegg.

Riise har også tidligere uttalt at det frister med en overgang til norsk fotball, men han har samtidig holdt døren åpen for utenlandske klubber. Nå sier han at valget om en retur til Norge er tatt.

Les også

Derfor havner ikke Riise i Aalesund

NFF: — Må bryte Betsson-avtalen

Men som kjent skaper Riises avtale med spillselskapet Betsson problemer. Betsson er en konkurrent til Norsk Tipping, som sponser norsk fotball, og ledelsen i Norges Fotballforbund har vært klare på at denne avtalen må opphøre om Riise skal spille for landslaget eller for en klubb i norsk toppfotball.

Til VG uttalte kommunikasjonssjef i NFF Yngve Haavik tidligere torsdag at Riise ikke kan spille på høyere nivå enn 3.-divisjon om han beholder Betsson-avtalen.

— I henhold til avtalen med Norsk Tipping, så kan ikke NFF, Norsk Toppfotball, klubbene i Tippeligaen, OBOS-ligaen, PostNord-ligaen, Toppserien og 1. divisjon kvinner, samt de som er ansatt eller har verv i disse, inngå sponsoravtaler eller profilerende samarbeid med andre aktører som tilbyr pengespill, eller assosieres med slike, sa Haavik.

- Jeg kommer ikke til å slutte hos Betsson

I august åpnet imidlertid Riise for å ta en pause fra samarbeidet med Betsson, men mye tyder på at heller ikke dette er nok for NFF.

— Jeg kommer ikke til å slutte hos Betsson. Jeg er lojal og vi har et utrolig godt samarbeid. Kan NFF nekte meg å jobbe? Nekte meg å spille? Jeg leste jeg kunne spille fra 3.-divisjon og nedover. Det er jo godt å vite for oss i Betsson at det er lov. Men det sier seg selv at jeg ikke gjør det. Jeg har som sagt blitt nedringt av norske klubber siste 48 timene. Alle vet at jeg ikke gir opp Betsson, allikevel vil de signere meg. Det sier meg at klubbene er uenige i det NFF sier, skriver Riise i blogginnlegget torsdag.

Han mener NFF ikke er villige til å lytte for å finne frem til en felles løsning. Nå ber han om dialog med forbundet.

— At dere prøver å skremme norske klubber fra å signere meg har ikke hjulpet, siden jeg har blitt kontaktet av mange i dag, skriver Riise.

NFF begynner å bli lei av en offentlig debatt om Riise og Betsson.

— Spillaktørene har stor interesse av å holde denne diskusjonen levende og gjennom det oppnå den PR-effekten de ønsker. Det ønsker vi i minst mulig grad å bidra til. NFFs holdning er klar i dette spørsmålet, og vi vil for fremtiden svare på spørsmål knyttet til disse problemstillingene dersom en overgang er av konkret karakter, ikke hypotetisk, uttalte kommunikasjonssjef Yngve Haavik til VG tidligere torsdag.

Les også

Brann: - Riise må bare ringe oss

Flørtet med Brann

Riise forteller at han vil bruke sin erfaring og rutine til å hjelpe en klubb til å vokse. Han er denne uken blitt koblet til Sandefjord, og han flørtet med Brann direkte på TV 2. — Jeg digger Bergen. Når jeg setter meg på flyet og kommer hit kribler det i magen. Jeg synes det er en fantastisk by og jeg møter hyggelige folk som smiler, sa Riise i TV 2-studioet tirsdag.

— Det ligger an til at jeg kommer hjem nå. Det har med at jeg vil kombinere det å spille fotball på heltid med det å jobbe med fremtiden min – trenerutdanning, TV-jobbing, den pakken er mye lettere å få til her hjemme, sa han videre.

En retur til Aalesund er imidlertid ikke aktuelt.

— Jeg hadde en prat med John Arnes agent/rådgiver rundt juletider, der temaet var oppe nok en gang. Men vi kom til at totalpakken ville bli for dyr for oss, og vi takket pent nei. Vi har begrensede økonomiske midler, og vi i ledelsen må følge rådene til Sport (trenerne). De ønsket å prioritere annerledes enn å bruke en god del penger på John Arne-pakken, sa AaFK-direktør Henrik Hoff til Sunnmørsposten onsdag.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk