Slik vurderer Köln-eksperten Finnes fremgang

— Scorer han på sjansene sine og får økt selvtillit, så kan det plutselig ta av, sier tysk FC Köln-ekspert om Bård Finne (20).

HAR FÅTT TILLIT: Bård Finne i aksjon for Köln mot Paderborn tidligere denne måneden.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Det har gått bra i det siste, konstaterer Bård Finne.

Og det har han rett i. For etter å ha tilbrakt nesten hele høstsesongen på benken og tribunen, har 20-åringen fra Bergen nytt langt mer tillit av trener Peter Stöger i FC Köln.

Hans 87 minutter i bundesligaen på en drøy måned er faktisk bare få minutter færre en landslagsspiller Håvard Nordtveit har fått i samme periode.

Mot Stuttgart spilte han store deler av annen omgang, mens han mot Paderborn fikk sin første start i den tyske toppdivisjonen.

— Jeg var ikke så overrasket, for jeg visste at jeg hadde gjort det bra. Jeg har lyst til å være med i kampen om plassene på laget, og at jeg ble valgt ut til å starte viste at jeg for alvor er med i den kampen, sier Finne.

Les også

Finne startet sin første Bundesliga-kamp

Vil få flere sjanser

Selv synes han at han klarte seg greit. Det gjør også FC Köln-ansvarlig i lokalavisen Kölner Stadt-Anzeiger, Christian Oeynhausen.

— Han har gjort det bra. Ikke strålende, men bra. Det er også inntrykket i klubben, sier tyskeren til Bergens Tidende.

Både han og klubben har sett stor utvikling hos Finne de siste månedene. Før jul skulle den tidligere Brann-spissen egentlig lånes ut, men etter å ha overbevist på treningsleir i Florida, fant hovedtrener Stöger ut at Finne heller var en mann som skulle satses på.

— Jeg snakket med Stöger om Finne nylig, faktisk. Da sa han at Finne kom til å få flere sjanser og at han var på god vei. Det eneste som mangler er en scoring som vil gjenreise mye av selvtilliten hans, sier Oeynhausen.

Mot Stuttgart hadde Finne flere sjanser til å bli matchvinner, mens han mot Paderborn fikk en kjempesjanse.

- Kan plutselig ta av

— Finne er god med ball og har god nok fart. Fortsatt er han en juniorspiller i duellene, men han er flink til å komme til gode sjanser. Om han skal lykkes på dette nivået, må han score på dem, sier Köln-eksperten.

- Har du tro på at Finne en gang kan bli et førstevalg i Köln?

— Med spisser vet man aldri. Scorer han på sjansene sine og får økt selvtillit, så kan det plutselig ta av. Han er bare 20 år og vil fortsatt utvikle seg, sier Oeynhausen.

Selv føler Finne at det allerede nå er mulig å danke romkamerat og tidligere Lillestrøm-spiss Anthony Ujah ut av laget.

— Jeg håper på å få flere sjanser i startelleveren. Jeg fikk en bekreftelse på at det er realistisk da jeg fikk sjansen mot Paderborn. Jeg føler at jeg er like nærmt en plass på laget som jeg var da vi spilte på nivå to, sier Finne.

Les også

«Dæhlis trener mener norske spillere hausses opp for tidlig. Amen, sier jeg»

Må være tålmodig

— Hva har du gjort for å komme inn i varmen igjen?

— Det er vanskelig å peke på en bestemt ting, men jeg føler at jeg hele tiden utvikler meg som spiller. Jeg føler at jeg tar nivået bedre nå og at jeg er blitt vant til å spille i et mye høyere tempo, sier Finne.

Oeynhausen tror likevel Finne fortsatt må være tålmodig.

— Han er fortsatt litt for svak fysisk og for enkel å hanskes med for forsvarsspillerne. I tillegg er ikke klubben i en posisjon hvor de kan drive med spillerutvikling. Fokuset deres er å holde seg, og da er det vanskelig å gi en 20-åring sjansen, sier han.

FC Köln ligger i skrivende stund på en tilsynelatende komfortabel 11.-plass i bundesligaen. Men ned til sisteplassen er det bare seks poeng. Som det laget som har scoret nest færrest mål i ligaen, er Köln spådd en tung vårsesong.

- Godt likt

- Hvilken status har Finne i Köln?

— Han er godt likt i klubben, både av trenerne og lagkameratene. Dem jeg har snakket med beskriver ham som en typisk skandinav: høflig, ydmyk og hardtarbeidende, sier Oeynhausen, og legger til:

— Supporterne ser på ham som et stort talent, men de forventer ikke at det er ham som skal holde dem i bundesligaen.

Bård Finne

  • Født: 13. februar 1995
  • Fødested: Bergen
  • Bosted: Köln, Tyskland
  • Posisjon: Spiss
  • Klubb: FC Köln
  • Kamper/mål: 17/1
  • Tidligere klubber: Brann, Nymark og Trane
Publisert: