Ungarns stjerne før kvartfinalen: - Norge er laget som viser best form

Laszlo Nagy har sett Norge på TV i håndball-VM. Konklusjonen er klar.

Ungarns Laszlo Nagy holder Norge som favoritter før kvartfinalen. Foto: NTB Scanpix

  • Arne Hole
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

ALBERTVILLE: Det ingen trodde var mulig skjedde i OL-hallen i Albertville søndag ettermiddag: Fjerdelaget i gruppe C slo ut vinneren av gruppe D, ingen ringere enn OL-mester Danmark.

– Vi gjorde det mulig gjennom strålende laginnsats. Dette var en stor match av oss. Men vi kunne spille uten press, mens alle forventet at Danmark skulle vinne, sier 2,08 høye Nagy, som ble passet godt på og scoret bare ett mål. I midtforsvaret ruvet han imidlertid med sin høyde og rekkevidde. Det blir ikke lett å skyte over ham, Norge!

Men Ungarn hadde også andre helter – som for eksempel målvakten Roland Mikler. Han overgikk mannen som blir regnet for å være verdens beste, Niklas Landin. Førstnevnte tok 38 prosent, Landin 30.

Mikler selv takket for rosen, men hadde ikke lyst til å si noe om den forstående kvartfinalen mot Norge tirsdag ettermiddag.

– Først må vi lov til å være glade for denne seieren. Den skal vi nyte. Men jeg har gode erfaringer fra kamper mot Norge.

Les også

Det blir ikke «Slaget om Skandinavia»: Norge møter laget ikke de levnet en sjanse i kvartfinalen

Spilte med Hagen og Solberg

35 år gamle Nagy kjenner ikke bare Norge, men han har også vært lagkamerat med Frode Hagen og Glenn Solberg i Barcelona. Nå spiller Nagy for ungarske Veszprem, der også Bjarte Myrhol har en fortid.

– Skandinavisk håndball har alltid vært imponerende. Norge har et godt forsvar og er godt besatt på alle posisjoner. Det er det laget som har spilt den beste håndballen i VM, sier veteranen, som merket seg Sander Sagosen i EM i fjor.

– Han var god allerede da og vil bare bli bedre og bedre.

– Ungarn har god erfaring fra diverse kvalkamper mot Norge?

– Ja. Jeg har gode minner, men kvartfinalen er en ny kamp, sier Nagy.

Les også

– Jeg er ganske sikker på at alle lag frykter å møte oss

Uheldige, mente danskene

Danskene var selvfølgelig svært skuffet etter det overraskende tapet.

– Vi visste at Ungarn ville bli vanskelig, men vi spilte rett og slett dårlig, konkluderte høyreback Kasper Søndegaard, som med fire mål scoret nest mest av danskene. Toppscorer ble Mikkel Hansen, men han brukte 13 forsøk på å få åtte mål.

- Håndball er marginalt. Noen ganger er du heldig, andre ganger uheldig. Nå var vi uheldige som trakk et så godt lag som Ungarn i åttendedelsfinalen. Vanligvis får man ikke så sterk motstand før i kvartfinalen eller semifinalen. Vi vi kan takke oss selv. Vi brente for mange opplagte sjanser, sier Søndergaard.

Rasende Mikkel Hansen

Mikkel Hansen var langt unna fornøyd med lagets prestasjon.

– Det er ikke godt nok. Hvis vi ikke kan slå Ungarn, så er det helt fortjent, at vi ikke er videre i turneringen, sa Sander Sagosens kommende lagkamerat til dansk TV2.

På spørsmål om hvordan han vil se tilbake på VM svarte han:

– Jeg vil være rasende - sånn som jeg er nå. Jeg synes ikke at det er godt nok. Ungarn er et lag vi skal slå, men skjedd er skedd, og det er ikke noe vi kan gjøre.

Det var vanskelig for de danske spillere å forstå hvordan det kunne gå så galt, men Hansen pekte på de mange brente sjanser som en av hovedgrunne.

For Gudmundur Gudmundsson sluttet landslagsjobben før han hadde tenkt. Det blåste rundt islendingen i OL, men da det ble gull var det sportssjef Ulrik Wilbek som gikk, mens Gudmundsson fortsatte.

Nå overtar den tidligere vingstjernen Nikolaj Jacobsen, som har hatt stor suksess i Harald Reinkinds Rhein-Neckar Löwen.

TV 2 tirsdag kl. 17: Kvartfinale Norge-Ungarn

Publisert:
  1. Håndball
  2. Håndball-VM

Mest lest akkurat nå

  1. I neste uke kan du registrere deg for vaksine

  2. – Dette vil svekke norsk sikkerhet og gjøre oss mer avhengig av USA

  3. Avverga tidenes kultur­poli­tiske skan­dale

  4. 36 nye smitte­tilfeller på Nord-Jæren siste døgn

  5. Jonas Gahr Støre til Aftenbladet etter rusavklaring: – Godt å få sagt det

  6. Hadia Tajik om fødselsdrama: – I løpet av seks dager, var jeg fire ganger på operasjons­bordet