Barcelona saksøker Neymar for millionbeløp

Mener verdens dyreste spiller begikk kontraktsbrudd.

Neymar er på plass i PSG, men det har ikke skjedd uten kontroverser.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Den spanske fotballgiganten Barcelona saksøker klubbens tidligere stjerne Neymar for minst 80 millioner kroner for kontraktsbrudd.

I en uttalelse på egne nettsider bekreftet den katalanske klubben selv søksmålet tirsdag.

Neymar anklages av sin tidligere arbeidsgiver for ikke å ha oppfylt vilkårene i arbeidsavtalen som var inngått dem imellom.

Barcelona ber konkret om at klubben får tilbakebetalt en bonus Neymar allerede har fått utbetalt for å forlenge sin kontrakt med katalanerne. Beløpet det dreier seg om tilsvarer rundt 80 millioner kroner. I tillegg forlanger Barcelona 10 prosent i forsinkelsesrente.

Videre i søksmålet som er innlevert heter det at den spanske fotballgiganten mener at Paris Saint-Germain må bidra til å dekke de nevnte utgiftene, all den tid det er franskmennene – og ikke Neymar selv – som er årsak til at pengekravet har oppstått.

Les også

Neymar herjet i hjemmedebuten. Så fyrte han løs mot Barcelona: – Jeg er skuffet over dem

Verdens dyreste

Brasilianeren forlot Barcelona til fordel for Paris Saint-Germain i det som er sommerens aller mest profilerte overgang. Prislappen var på svimlende to milliarder norske kroner. Det gjør Neymar til verdens dyreste fotballspiller.

Barcelona forsøkte å holde på sin spissprofil, men Neymar bidro til å tvinge gjennom overgangen ved å gjøre det klart at han ønsket seg vekk.

Brasilianeren skrev i 2016 en ny femårskontrakt med Barcelona. Det er bonuser tilknyttet denne kontraktsforlengelsen som nå er stridens kjerne.

Sterk start

Neymar har innledet tilværelsen i Paris Saint-Germain meget sterkt. Sist helg scoret han to ganger i hjemmedebuten mot Toulouse og var involvert i forspillet til ytterligere fire mål. PSG vant kampen 6-2.

Etter kampen gikk brasilianeren til et kraftig verbalt angrep på sine gamle sjefer i Barcelona.

– Jeg ønsker å fortelle sannheten. Jeg er veldig lei meg over Barcelonas sjefer. Jeg tilbrakte fire år der, og jeg likte meg veldig godt. I begynnelsen var jeg glad og fornøyd, men med direktørene? Nei. I mine øyne er de ikke den type mennesker som skulle ha vært der. Barcelona hadde fortjent mye bedre, sa Neymar.

(©NTB)

Publisert: