Northug: - Jeg kastet broren min i elven

— Jeg elsker å plage brødrene mine. Hvis det er en hobby, er det den jeg har.

PÅ GLID: Publikum fikk et stjernemøte. Petter Northug er både verbal og morsom i slike settinger. Utspørrer Ole Kristian Stoltenberg fikk gullgutten på glid. Foto: METTE BUGGE

 • Mette Bugge
  Mette Bugge
  journalist
Publisert: Publisert:

FLEIP: «Du bør klare å få på deg disse» fleipet Tor Arne Hetland da han overlot et mikrofonen til Northug. Foto: METTE BUGGE

iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Langrennsløper Petter Northug gikk rett hjem til sitt lydhøre publikum lørdag. Han fortalte om seg selv til et par hundre unge utøvere som hadde møtt opp på hotellet i Sandnes, der Northug, brødrene og far bor under Blinkfestivalen.

Norges beste langrennsutøver på herresiden kunne fortelle at han på en løpetur samme dag, der de to yngre brødrene Tomas (22) og Even (18) også var med, klarte å få til et skikkelig pek.

— Vi løp langs elven og så dyttet jeg Even uti, forteller 27-åringen, mens forsamlingen ler. På spørsmål om hvordan det gikk med ham, svarte eldstebror at den yngste svømte i land og kom seg til start på sprinten i Blinkfestivalen. Der håper Petter Northug selv å kunne hevde seg høyt oppe lørdag kveld.

Kjedet seg

Trønderen fortalte at han prøvde mange hobbyer da han var yngre, men at de var kjedelige: Frimerker og trekkspill.

— Jeg prøvde kanskje feil ting. En halv time på trekkspillkurs føltes lenge enn tre og en halv times løping i myra i Trøndelag. Trekkspill var seigt.

Tilhørerne, som fylte bankettsalen, besto av unge deltakere i Blinkfestivalen, det det kun er rulleski som gjelder. For dem var møtet med Northug stort, og de fikk også høre hvordan trener og tidligere toppsprinter Tor Arne Hetland og skiskytter Martin Fourcade tenker når det gjelder trening.

Blir slått

Northug fortalte han han likte intervaller 6 x 8 minutter på rulleski i løypa i Meråker. Han fortalte om en tøff konkurranse med lillebrødrene, som begynner å bli hissige på trening.

— Vi kvesser knivene, slenger mange kommentarer og har ikke noe filter. Dessverre slår de meg på mange økter, men det SKAL være krig på trening.

Han fortalte at han føler press fordi han har gjort det så bra, men at han liker det. Det gjør OL- og verdensmesteren skjerpet.

Når det gjelder råd om hva utøvere kan gjøre for å bli bedre, var det ikke å sitte stille.

— Jeg var aldri i ro. Jeg drev mange forskjellige idretter og syklet til fotballtrening. Jeg tenkte aldri på det som trening. Da jeg begynte å trene på ordentlig, hadde jeg dermed et meget godt grunnlag.

Vær tålmodig!

Hetland på sin side mente at trening egentlig er veldig enkelt, men at det er viktig å ta små steg. Det går ikke an å hoppe over noe. Han fikk spørsmål av utspørre Ole Kristian Stoltenberg om hvorfor han ofte så sint ut de gangene han gjorde det dårlig da han var aktiv. Både Hetland og Northug var enige om at de måtte ha litt tid for seg selv hvis det gikk rett vest i konkurranser.

— Der har vi noe felles, sier Northug.

Les også

 1. Northug: - Jeg er for feit over ræva

 2. Johnsrud Sundby om Blink: - Atmosfæren trigger meg enormt

 3. - Jeg er en oppskrytt skiløper

Publisert:
 1. Langrenn
 2. Petter Northug

Mest lest akkurat nå

 1. Torvik beklager e-post: – Ikke rasistisk ment. – Kan oppleves rasistisk, sier professor ved VID

 2. Ny studie på demens: – Funnene er oppsiktsvekkende

 3. Fjell­bygda nektet å dø. Nå har de store planer

 4. Volden på Vaulen badeplass: Tre gutter tiltalt etter at 15-åring ble slått bevisstløs

 5. Nakstad: Den andre smittebølgen er trolig over kneika

 6. Hun ble brukt i reklame for Wizz Air. I dag kjemper hun mot selskapet i retten