Oilers-treneren: - Vi tenker ikke konsekvenser. Vi kan ikke stå her og synes synd på oss selv

Med nytt tap fredag vil sesongen være over for Oilers.

Pål Gulbrandsen og Oilers har en lang vei å gå hvis de skal snu kvartfinaleserien til seier.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Stavanger Oilers - Frisk Asker 1–3:

DNB Arena (Aftenbladet): En frustrert Henrik Holm som rister på hodet i mixed zone.

Johannes Johannesen som sliter med å svare på hvorfor Oilers ikke presterer bedre.

Mathias Trettenes som savner lange angrep og bedre timing i laget.

En oppgitt, men på ingen måte resignert Pål Gulbrandsen som gikk i dommergarderoben for å få svar rett etter intervjuet med Aftenbladet.

Les også

Oilers er i alvorlig trøbbel - fredag kan sesongen være over

Nytt tap, nye problemer

Oilers er i trøbbel etter hjemmetapet onsdag kveld. Frisk Asker leder kvartfinaleserien med 3–1 i kamper. Fredag kan de avgjøre i egen hall. Det vil i så fall bety slutten på tidenes mest skuffende Oilers-sesong.

Men ingen spillere i Oilers tillater seg å tenke sånn. I hvert fall sier de det ikke høyt.

Målvakt Henrik Holm drar til Askerhallen fredag og vet at han trolig må holde nullen eller maks slippe inn ett mål hvis Oilers skal vinne.

Johannes Johannesen vet at han må fortsette å holde de defensive feilene på et minimum dersom Oilers skal forlenge serien.

Oilers gikk på et nytt tap og er i alvorlig trøbbel i kvartfinaleserien.

Mathias Trettenes og rekkekameratene må finne en måte å score på. For ni av ti ganger vinner du ikke hockeykamper når du bare scorer ett mål.

Pål Gulbrandsen begynner å få dårlig tid hvis han vil redde sesongen. Han vet det selv. Eier Tore Christiansen har satt finaleplass som mål. Det harmonerer dårlig med exit i kvartfinalen.

– Jeg kan ikke tenke på at sesongen kan være over på fredag. Jeg er offensiv. Jeg tenker at vinner vi på fredag, får vi sjansen til å spille en ny hjemmekamp. Det var det første jeg sa til guttene i garderoben også. Vi kan ikke tenke konsekvenser. Og det nytter ikke å stå her og synes synd på seg selv. Vi trenger noen marginer, vi trenger litt flyt. Ting endrer seg fort i ishockey. Får vi en seier, kan dette fort snu, sier Gulbrandsen.

Han var fornøyd med noe, men misfornøyd med mer da Oilers tapte 1–3 i den fjerde kvartfinalen.

– Vi må finne en måte å score mål på, gjentok han flere ganger i intervjuet med Aftenbladet. Så forsvant han inn i dommergarderoben for å få en forklaring på hvorfor droppen med 16 sekunder igjen å spille av tredje periode ble trukket ut i midtsonen.

Frisk Asker avgjorde til 3–1 i tomt bur i forlengelsen av den avgjørelsen.

Stavanger Oilers sliter stort med å score nok mål om dagen.
Les også

Vi fulgte Oilers-Frisk minutt for minutt. Slik var kampen.

Mye annerledes for de hjemvendte

Både Johannes Johannesen og Mathias Trettenes rister på hodet når vi spør hva som er annerledes fra forrige gang de spilte i Oilers. Begge forlot Stavanger som norgesmestere for drøyt to år siden.

Den gangen så Oilers ut som en velsmurt maskin. De tapte enkeltkamper, men grunnspillet var så tydelig og sterkt at selvtilliten uansett lyste av spillerne.

Nå er situasjonen helt annerledes. Trettenes og Johannesen kom hjem fra proffspill i utlandet i vår for å bidra til å berge sesongen. Allerede på fredag kan det være over.

– Det er en del som er annerledes. Vi klarer ikke ligge lenge på i angrepssonen nå. Backene til motstanderne får det for lett. Vi klarer ikke slite dem ut, sier Trettenes.

Stavanger Oilers var som vanlig godt med i oppgjøret, men var for dårlige i begge endene av isen mot Frisk Asker.

Oilers har tapt seks og bare vunnet en kamp etter at Trettenes returnerte fra Tyskland. Samtidig er det langt fra Trettenes sin feil. Han har vært blant de beste spillerne i mange av kampene.

Statistikken er litt lysere for Johannes Johannesen. Men det var nok ikke dette han så for seg da han kom tilbake fra Frölunda tidligere i vår.

– Vi har ikke marginene med oss heller, men vi kan ikke skylde på det. Det er frustrerende. Vi scorer ikke like mange mål som før, i hvert fall ikke mot de beste lagene, det er annerledes, sier Johannesen.

– Med sesongen dere har hatt. Er det realistisk å tro at dere skal vinne tre strake mot Frisk og gå til en semifinale?

– Ja, vi tror på det. Det er ingen som har gitt opp. Vi skal gjøre vårt beste for å klare det, sier Oilers-backen.

Kampfakta:

Ishockey, NM-sluttspillet kvartfinale.

Oilers–Frisk Asker 1–3 (0-0, 0-1, 1-2), sammenlagt 1–3

DNB Arena, 2974 tilskuere

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0–1 (28.29) TJ Foster (Vinny Saponari).

3. periode: 0–2 (42.40) Nick Pageau (Patrick Wall), 1–2 (51.47) Dennis Sveum (Mathias Trettenes, Eirik Salsten), 1–3 (59.59) Petter Kristiansen.

Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Marcus Wannerstedt, Ski.

Utvisninger: Oilers 4 x 2 min. Frisk Asker 3 x 2 min.

Skudd: 27–23

Publisert: