Start møter eliteserielag i 3. runde i cupen: – En perfekt trekning for Start

Start møter Mjøndalen hjemme i neste runde i cupen.

 • Shayan Jalilian
 • Daniel Aase
  Fædrelandsvennens fotballekspert
Publisert: Publisert:

KRISTIANSAND: Torsdag ettermiddag var det klart for trekning av 3. runde i cupen. Der ble det klart at Start møter Mjøndalen på hjemmebane. Fløy møter Kongsvinger borte, mens Arendal må ta turen til Trøndelag for å spille mot Nardo.

– Vi møter et solid eliteserielag, som har blitt bedre og bedre. Jeg synes de har tatt steg i spillet sitt og har bra dødballkraft. Det er et lag som er vanskelig å bryte ned, så det blir en tøff kamp. Men jeg vil si at vi har en fin mulighet til å gå videre, sier Start-trener Sindre Tjelmeland, før han legger til at han er glad for at Start fikk hjemmekamp:

– Det har litt med reising å gjøre, og så får vi vårt publikum på stadion. Det er flere faktorer som spiller inn, men det er en fordel å skulle spille hjemme.

– Perfekt trekning

Mjøndalen ligger i skrivende stund på 13. plass i Eliteserien. Bruntrøyene slo ut Notodden 3–0 på bortebane i forrige cuprunde. Tjelmeland mener at det blir viktig at Start blir bedre på dødballer imot når de får besøk av Vegard Hansens mannskap.

– Det blir viktig å håndtere det høye presset deres. Så må vi håndtere de defensive dødballene, og samtidig skape nok farligheter på dem, sier Tjelmeland.

Start har hatt en komfortabel vei fram til 3. runde i cupen. Sørlendingene har slått Express 8–0 og Vidar 2–0. Nytt for sesongen er at finalen blir spilt på våren 2022. Dersom Start slår Mjøndalen, kommer de til å spille åttendelsfinalen først neste år.

Det mener Start-treneren er en fordel for gultrøyene fra Kristiansand.

– Det er klart at det hadde vært vanvittig gøy å komme langt. Vi håper og tror at vi skal bli bedre og bedre. Vi får øvd mer og spilt flere kamper sammen i vår spillestil, så jo lengre tid det går, jo bedre kommer vi til å bli, sier Tjelmeland.

Fædrelandsvennens fotballekspert, Daniel Aase, mener Start kan være fornøyd med at de fikk Mjøndalen i 3. runde.

– Jeg synes det er en perfekt trekning for Start. De møter et eliteserielag, men de har et tettpakket program. Så det er en kjip trekning for Mjøndalen å spille borte mot et godt 1. divisjonslag. De får heller ikke den folkefesten de kanskje hadde håpet på hvis de hadde møtt et godt eliteserielag hjemme, mener Aase.

Tøff trekning for Fløy

Fløy-trener Vebjørn Urdal, som var med i Fædrelandsvennens direktesending under trekningen, mener at de kan slå Kongsvinger, men at det blir en vanskelig kamp.

– Det er ikke det beste laget å møte. De er ekle å spille mot, så er de et spillende lag. Det er nok det beste laget i 2. divisjon, men det blir gøy. Det blir nok ikke enkelt, men vi har muligheten til å gå videre, sier Urdal, som slo Jerv ut av cupen i forrige runde.

Arendal-trener Roger Risholt sier til klubbens egen hjemmeside at han helst håpet på en hjemmekamp på Norac Stadion, men at de bør ha gode sjanser borte mot Nardo.

– Nå ble det en bortekamp, men vi bør absolutt ha en god mulighet til å vinne mot Nardo. Dersom vi vinner mot Nardo og kommer til fjerde runde, så vil det være første gang i klubbens historie, forteller Risholt.

Publisert:
 1. IK Start
 2. FK Vigør
 3. Fotball

Mest lest akkurat nå

 1. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

 2. Kvinne brukte superlim på naboens elbil-lader

 3. Et enkelt Messenger-spørsmål fra en slektning ble til et mareritt for Rune Nedrebø

 4. Hugger opp supplybåter på løpende bånd under E39

 5. Da hun fikk påvist det arvelige genet, fikk hun valget. For henne var det aldri et spørsmål.

 6. Skatteparadiset midt i USA