Dette har aldri skjedd tidligere for RBK kvinner

Laget hadde ikke tapt på 665 dager, men Rosenborg mistet tabellteten mot Sandviken.

Julie Blakstad og Rosenborg tapte mot Sandviken.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

RBK - Sandviken: 0–2

Rosenborg maktet ikke å score i toppkampen mot Sandviken. Laget mistet tabellteten i siste match før ferien.

– Det er kjedelig å tape den første kampen i serien. Jeg skulle ønske det hadde sett annerledes ut. Å tape siste kamp før ferien er ergelig, men sånn er det. Vi skal komme sterkere tilbake, sier Julie Blakstad.

– Det er 31 kamper i Toppserien uten tap, og 15 seiere på rad før denne kampen. Men vi blir litt passive i førsteomgangen, og ikke helt slik vi ønsket det. Men det som er bra, er måte vi går ut på i andre omgang. Da er vi egentlig det klart beste laget. Så scorer Sandviken i vår beste periode på en corner de aldri skulle hatt. Slik er marginene, sier Steinar Lein.

Tidlig i tverrliggeren

Sarah Dyrehauge kunne sendt RBK i føringen allerede etter fire minutter i toppkampen mot Sandviken. Dansken startet matchen i «tierrollen» i Cesilie Andreassens skadefravær. På et innlegg fra høyre ble Dyrehauge stående helt umarkert i god posisjon, men headingen gikk klokkerent i tverrliggeren.

Det var åpenbart to lag med stor respekt for hverandre som møttes på Lade. Begge lag lå kompakte i forsvar, og kampen bar preg av stillingskrig med mange dueller og ikke veldig mange sjanser den første halve timen.

Sara Dyrehauge kunne sendt RBK i en tidlig ledelse, men headingen gikk i tverrliggeren.

Sjansefattig

RBK ble tidvis liggende litt vel dypt og ga fra seg mye gress langt inne på egen banehalvdel. Da ble det samtidig langt frem til Sandvikens mål når de vant ballen, med få spillpunkt oppe i banen for Rosenborg.

Julie Blakstad var flyttet over på høyre kant for å utfordre Sandvikens noe mer temposvake venstreside, men fikk få presise baller å jobbe med.

Men Rosenborg duellerte godt, og gjestene maktet ikke å skape store målsjanser på Rosenborg før hvilen. Et par cornere og noen skudd utenfor mål var beholdningen for de røde fra Sandviken.

Høyere i banen

RBK løftet laget høyere i banen fra start av i andre omgang, og det endret kampbildet. Gjestene lot seg stresse, og hadde nok med å forsvare seg de første tjue minuttene. Men Rosenborg slet med å omsette det spillemessige overtaket i klare sjanser. Sara Kanutte Fornes sitt brasseforsøk i det 64. minuttet var det nærmeste laget kom scoring.

I stedet spilte Sandviken seg til en corner to minutter senere. Maria Brochmann ble byttet inn før hjørnesparket ble tatt, og med sitt første touch på ballen sørget innbytteren for ledelse 1–0 til Sandviken.

Julie Blakstad ble flyttet høyere i banen sammen med Lisa-Marie Karlseng Utland i andre omgang. Det ga ikke uttelling.

Justerte formasjonen

I det 88. minutt byttet Sara Fornes og Sarah Dyrhauge med Emilie Lein og Synne Amdahl Brønstad. Samtidig justerte trener Steinar Lein formasjonen til noe som lignet 4–4–2, med Julie Blakstad høyt i banen sammen med Lisa-Marie Karlseng Utland. Det ga ingen uttelling.

Istedet var det Sandviken som doblet ledelsen. Etter et innkast midt på Rosenborgs banehalvdel avsluttet gjestenes Ingrid Spord fra omlag tjue meter og skrått hold. Ballen gikk i en bue over og rundt en litt feilplassert keeper Rulyte til 2–0.

RBK fikk et par sjanser på tampen ved Julie Blakstad og Synne Brønstad, men scoringen uteble.

Publisert: