Sier Start kan glemme denne sørlendingen: – Han er ikke tilgjengelig

Fædrelandsvennen har satt opp en liste med kandidater til den ledige trenerjobben i Start. Men en av dem trenger ikke Start å ta kontakt med en gang, ifølge Stabæk.

Eirik Kjønø fra tiden i Grorud.
 • Steffen Stenersen
 • Daniel Aase
  Fædrelandsvennens fotballekspert
Publisert: Publisert:

Joey Hardarson er ferdig som trener i Start og klubben må ut på trenerjakt. Her er noen aktuelle kandidater som kan ta over på permanent basis:

Eirik Kjønø

Jobb i dag: Assistenttrener i Stabæk.

Det første navnet alle roper på. Kristiansander som har løftet Grorud opp i 1. divisjon før han gikk videre til Stabæk. Er profilen Start ser etter, men har kun et halvt år bak seg i sin nye klubb.

– Han er ikke tilgjengelig, sier sportslig leder Torgeir Bjarmann i Stabæk til Fædrelandsvennen.

– Har Start tatt kontakt?

– Nei, og de trenger ikke ta kontakt heller.

Les også

Myggen inn i Starts trenerteam til fredagens kamp

Morten Røssland

Jobb i dag: Trener i Åsane

Morten Røssland har virkelig fått Åsane til å spille attraktiv fotball de siste årene. Noe som ble tydelig nok en gang da Start møtte Åsane på lørdag. Har en tett relasjon med Start-investor Kjetil Aasen som kan gjøre han aktuell for jobben. Har nettopp signert ny kontrakt med Åsane ut 2024.

Morten Røssland, Åsane-trener.

Sindre Tjelmeland

Jobb i dag: Trener i Ull/Kisa

Morten Røsslands tidligere assistent tok over Ull/Kisa før sesongen. Har en ekstremt tydelig spillestil, men er ganske fersk som hovedtrener.

– Jeg har ikke hørt noe fra Start, sier Tjelmeland.

Ole Martin Nesselquist

Jobb i dag: Trener i Strømmen

Det unge trenertalentet har gjort seg bemerket ved måten han har klart å levere over forventning to år på rad med Strømmen. Er faglig sterk, men det er et spørsmålstegn ved om 27-åringen er klar for å håndtere forventingene ved å lede en klubb som Start.

Strømmen-trener Ole Martin Nesselquist.

Christian Johnsen

Jobb i dag: Trener i Raufoss

En ekstremt hardtarbeidende og systematisk trener. Har gjort en imponerende jobb i Raufoss de siste årene. Spillere virker å utvikle seg godt under hans ledelse med de kravene han setter, og han har i tillegg vist en enorm teft på overgangsmarkedet hvor han klarer å hente inn gode spillere fra lavere nivåer samtidig som han selger spillere til Eliteserien.

Tor Thodesen

Jobb i dag: Kvik Halden

Rutinert mann som har hatt flere toppjobber i Norge og utlandet. Intensiv spillestil hvor han ønsker at ballen skal gå fort i lengderetningen. Kan ha pondusen som skal til for å stå i en slik jobb. Men er han profilen Start ønsker?

Tom Nordlie

Jobb i dag: Ingen trenerjobb

Må alltid med på disse listene. Mange fans lengter fortsatt tilbake til 2005 og suksess. Blir neppe Nordlie denne gangen heller.

Rolf Teigen

Jobb i dag: Norges Fotballforbund

Eirik Kjønøs gamle mentor i Grorud er sørlending og kan være aktuell. Var tett på i evalueringen av Start sammen med Teddy Moen tidligere i år. Har han i prosessen gjort seg aktuell som trener ved innsikten han kom med? Lite erfaring fra klubbfotballen de siste årene trekker ned.

Publisert:
 1. IK Start
 2. Fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Corner er ikke mål for Viking

 2. Nå lyser julegrana i Stavanger og Sandnes

 3. Oilers på tabelltopp etter seier i toppkamp

 4. FHI ønsker å stoppe omikronutbrudd i Norge før jul

 5. – Hæ, er den laget av pepperkake?

 6. Titusenvis uten strøm i vinterkalde Skottland og Nord-England