Instagram vil fjerne kontoer som sprer rasisme i fotballen

Instagram vil fjerne kontoene til dem som sender hatmeldinger til fotballstjerner og utvikle nye kontrollmekanismer for direktemeldinger.

Arsenal og Newcastle-spillerne kneler i støtte for Black Lives Matter før Premier League-kampen mellom dem i januar.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Flere Premier League-stjerner har mottatt rasistiske meldinger i sosiale medier. Byrivalene i Manchester, City og United, og Liverpool og Everton slapp i helgen en felles uttalelse der de fordømte hetsen i sosiale medier.

Instagram, som eies av Facebook, varsler onsdag at tjenesten tar grep, og at kontoer som sender rasistiske meldinger til fotballstjerner skal stenges, melder Sky News.

Samtidig vil selskapet utvikle kontrollmekanismer for å hindre at folk får se hatefulle direktemeldinger som blir sendt til dem.

– Endringene vi kunngjør i dag er del av et større arbeid for å bli mer ansvarlige og stanse dette hatet, sier Fadzai Madzingria, innholdssjef i Facebook til Sky Sports.

– Men rasisme i fotball er større enn hva som skjer på sosiale medieplattformer. Det er samtaler vi må ta offline også, hvis vi skal klare å ta ansvar for å stanse dette hatet, sier hun.

Publisert:
  1. Sosiale medier
  2. Instagram
  3. Rasisme

Mest lest akkurat nå

  1. Viking Stadion AS foreslår kraftig utvidelse

  2. Lisa og Vetle gjorde funn som kan hele Stein­kjerringa

  3. FHI: Koronaviruset kan nå sammenlignes med influensa

  4. Scoret fire i ellevill målfest

  5. Ny, posi­tiv trend på Jær­strendene

  6. Ramponert hytte i Sandnes er til salgs – byantikvaren håper nye kjøpere er årvåkne