Flere uker uten kjæresten: – En rar tid for oss

Johannes Høsflot Klæbo må klare seg uten kjæresten Pernille Døsvik og familien i Oberstdorf.

– Jeg har det fint og stortrives på hotellet her i Oberstdorf, sier Johannes Høsflot Klæbo to dager før VM-sprinten. Men skiesset fra Byåsen må klare seg uten sine aller nærmeste i Tyskland.
 • Johannes Strand
Publisert: Publisert:

OBERSTDORF: – Det var noen veldig fine dager med morfar og pappa på Skeikampen. Jeg fikk trent godt og gjort de siste forberedelsene. Pappa har fikset mat, vasket klær og tatt husvasken. Morfar har vært med og sett på øktene.

Det sier Johannes Høsflot Klæbo til Adresseavisen. Skistjernen tilbrakte de siste dagene før VM-avreise på hytta sammen med morfar Kåre Høsflot og pappa Haakon Klæbo.

Kan ikke klage

Nå er Byåsen-løperen på plass i Oberstdorf for å kjempe om nye VM-medaljer. Torsdag braker det løs med sprint, der Klæbo er storfavoritt.

Sammen med resten av sprintlaget stilte 24-åringen på digital pressekonferanse i Tyskland to dager før åpningsdistansen.

– Jeg har det fint og stortrives på hotellet her i Oberstdorf. Akkurat nå har jeg ingenting å klage på, sier Klæbo tirsdag formiddag.

Under Ski Tour i Åre forrige sesong var kjæresten Pernille Døsvik til stede. Under VM i Oberstdorf må Johannes Høsflot Klæbo klare seg uten sine aller nærmeste.

– Krevende

VM gjennomføres uten publikum på grunn av koronapandemien. Det betyr at det blir første mesterskap der Klæbo må klare seg uten morfar.

Heller ikke familien og kjæresten Pernille Døsvik reiser til Sør-Tyskland.

– Jeg har ikke møtt Pernille på en god stund nå. Og det blir flere uker til jeg ser henne igjen. Dette er en rar tid for oss. Men jeg må bare komme meg gjennom det, sier Klæbo.

– Det blir stort sett daglig kontakt med de hjemme. Men det er klart at enkelte dager, blir det krevende å få pratet med dem. Det er de verste dagene. Mesterskap kan være veldig krevende.

– Blir noen ekstra samtaler

Klæbo er glad det blir noen fridager underveis:

– Da kan jeg koble av med å gjøre andre ting. Det blir nok noen ekstra telefonsamtaler og Facetime til familien og Pernille de dagene.

Les også

– Totalt uaktuelt å gjenta dette

Mens Emil Iversen har varslet at han skal ta en lang skipause etter VM, vet ikke Klæbo hva han skal gjøre etter mesterskapet.

– Det har jeg ikke tenkt noe på. Jeg får ta det litt som det kommer. Alt slikt avhenger jo veldig av smittesituasjonen hjemme i Trondheim. Et alternativ er å bo på hytta i en lengre periode, sier han.

Les også

Disse to blir viktige for Norge i VM. Men de reiser til Oberstdorf uten ski i bagasjen

Men først skal Klæbo kjempe om nye VM-medaljer. Fra før av har han tre gull og en bronsemedalje fra Lahti og Seefeld.

Iversen uenig med Klæbo

Første mulighet er sprinten torsdag. Men til TV 2 denne uka har Klæbo uttalt at han ikke er favoritt på noen øvelser, selv om han har dominert i sprintkonkurransene de siste åra.

– Jeg er ikke fornøyd om jeg tar null gull her. Og jeg prøver ikke å snakke ned meg selv. Men jeg må være realistisk. Både jeg og Erik Valnes har vunnet klassisksprinter denne sesongen. Jeg ser på oss begge som favoritter. Det er også andre som kan kjempe om gullet. Uansett blir det brutalt, sier Klæbo på spørsmål fra Adresseavisen under pressekonferansen.

– Jeg mener altså at det er flere som kan være med å kjempe i toppen. Og andre løpere kan lik så greit ta det favorittstempelet. Jeg ser ikke på meg selv som en større favoritt enn de andre.

Emil Iversen er uenig med kompisen: – I mitt hode er Johannes storfavoritt.
Les også

Lillebror Iversen kombinerer fire jobber: – Blir paranoid av å hjelpe Emil

Emil Iversen var imidlertid ikke helt enig med sin kamerat.

– Han har jo vunnet de hundre siste sprintkonkurransene, spøker han.

– I mitt hode er Johannes storfavoritt.

Nye tidspunkt

Tirsdag kom rettighetshaver Infront med et initiativ om å flytte de første VM-øvelsene. På ettermiddagen ble det endelig bestemt at det blir tidligere start.

Årsaken til endringen er varmen som skaper løse og krevende forhold i Oberstdorf.

Værmeldingene viser at det kan bli rundt 15 varmegrader og sol i Oberstdorf de kommende dagene. Emil Iversen har uttalt til NRK at forholdene som var på mandagens trening var det verste han har vært borti. Espen Bjervig sa det norske VM-laget håpet at de opprinnelige tidspunktene ble gjeldende. Langrennssjefen fikk imidlertid ikke viljen sin.

Her er de nye tidspunktene (tidligere tidspunkt i parantes):

Onsdag 24. februar:

 • Klokka 09.00 (12.30): Langrenn, kvalifisering, 5 kilometer intervallstart, friteknikk, kvinner.
 • Klokka 10.30 (14.30): Langrenn, kvalifisering menn, 10 kilometer intervallstart, friteknikk, menn.

Torsdag 25. februar:

 • Klokka 09.00 (12.45): Langrenn, prologer, sprint, klassisk teknikk.
 • Klokka 11.30 (15.15): Langrenn, finaler, sprint, klassisk teknikk.
Publisert:
 1. Johannes Høsflot Klæbo
 2. Langrenn
 3. Emil Iversen
 4. Pressekonferanse
 5. Ski-VM 2021

Mest lest akkurat nå

 1. – Hvis man kan holde seg innendørs frem til søndag formiddag er det best

 2. Ståle Kyllingstad tar nytt grep, nå i fabrikken på Jæren som blant annet laget utemøbler for New York

 3. Slik «ranet» Kina et av verdens fattigste land

 4. – Pizzaene er kanskje sånn midt på treet, men det er godt nok rett som det er, også til take away på travle hver­dager

 5. Fukt- og råteskader på boliger bygget i 2012. Nå går huseierne til sak mot Jadarhus

 6. Aftenblad-journalisten har testet positivt på korona. Hva skal nærkontaktene gjøre?