Casper Ruud tapte for italiensk 19-åring – ute av Vienna Open

(Casper Ruud – Jannik Sinner 6–7, 3–6) For andre turnering på rad ble det «exit» allerede i 1. runde. Stortalentet Jannik Sinner (19) ble for sterk nordmannen.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Ruud fikk det tøft mot Sinners sterke server innendørs i Wien.

– Det var en helt godkjent match. Sinner er en veldig god innendørsspiller. Han er ung, men voksen i spillet, og han spiller ekstremt aggressivt. Jeg holdt godt følge og hadde en settball i første sett som jeg dessverre misbrukte, men han vant fordi han er en bedre innendørsspiller enn meg, sier Casper Ruud til NTB.

– Det var en vanskelig match i dag. Vi depper ikke. Sinner er en av de absolutt nye superstjernene. Han er veldig god innendørs og var vel stor favoritt før kampen hos alle som følger tennis, sier pappa Christian Ruud til VG.

Nordmannen hadde sjansen på en settball i første sett, men Sinner hentet seg inn og vant på tiebreak.

– Han lukter litt på det første settet og har en settball. Brukbar match av Casper til å være innendørs, er konklusjonen fra Christian Ruud.

I det andre settet så det flere ganger ut til at 43.-rankede Sinner skulle seile av sted, men Casper Ruud i kamp om det femte poenget.

Ruud kom tilbake til 3–3, men så satte Sinner inn støtet og vant den første runden av ATP 500-turneringen i Wien.

– Dette vil jeg påstå noe av det beste jeg har Jannik Sinner spille. Og det er slett ingen dårlig match av Casper Ruud heller, mente Eurosport-kommentator Sverre Krogh Sundbø.

FOKUS: Casper Ruud mot amerikanske Tommy Paul i French Open i september.

Etter en svært god periode har det gått tøffere for Casper Ruud. På Sardinia for to uker siden gikk nordmannen hodestups ut av turneringen mot tyske Yannick Hofmann.

Casper Ruud er for øyeblikket ranket som nummer 27 i verden, noe som er to plasser bedre enn hans bestenotering fra september i år.

Jannik Sinner imponerte stort tidligere denne måneden da han nesten vant det første settet mot Rafael Nadal i kvartfinalen av French Open.

Spanjolen vant imidlertid etter tiebreak og deretter vant han også de to neste settene.

– Sinner er en fremtidig verdensstjerne, sa Krogh Sundbø etter kampen mot Ruud.

– At han kan bli nummer én i verden, det tror jeg ganske mange tror, sier Christian Ruud.

BLID: Casper Ruud på pressekonferanse for snaut tre uker siden.

I januar er det Australia Open, dersom coronasituasjonen tillater det. Christian Ruud forteller at det kanskje kan bli aktuelt med to ukers karantene før turneringen.

– Da må jeg reise 15. eller 16. desember, så jeg er innstilt på å feire jul i Australia i år, sier Casper Ruud til NTB.

I mellomtiden kommer Casper Ruud til å fortsette og konkurrere mot de aller beste. Neste turnering er også innendørs, før det blir en periode med mulighet for å bygge fysikk og terpe teknikk.

– Man kan gå ned et hakk eller to og garantert vinne kamper, men man må være med på de store turneringene og prøve å yppe seg der, sier faren.

– Han kan fortsatt være best på grus om tre år, men han må bli litt bedre på gress og innendørs.

ATP 500-turneringen Vienna Open sendes på Dplay.

Publisert: