Nå vil Norge tukte en av idrettens virkelige storheter

Tsjekkia, Finland og Canada heter de neste motstanderne til Norge. Både laget og treneren tror at ett av lagene kan slås.

Det var forståelig nok god stemning blant de norske spillerne etter storseieren mot Slovenia.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Slovenia-Norge 1–5

PARIS: – Du må ikke skrive at Petter Thoresen mener det er enkelt å slå Finland. Det blir ikke riktig, sier den norske treneren til NTBs utsendte i Paris.

Men oppløftet av den klare seieren mot Slovenia i går kveld, var Petter Thoresen full av tro på at det norske laget kan flytte fjell. De tre neste motstanderne er rangert langt foran Norge inn i dette VM. Det er store hockeynasjoner med lange tradisjoner.

Les også

Ekspert skryter av landslagssjefens grep: – Det har slått ut veldig, veldig bra!

Trenger poeng

Det er ikke usannsynlig at Norge faktisk må vinne en av de tre neste kampene for at det store målet om en kvartfinale 18. mai skal være mulig. Norges gruppe jevn og bare Canada har tatt full pott så langt i mesterskapet.

– De resterende kampene blir tøffe. Vi er veldig sugne på å ta en stor skalp, og de tre neste kampene vil være slike kamper hvor vi kan ta en av de store, sier Petter Thoresen.

Av de tre motstanderne er det Finland som til nå i mesterskapet har vist frem et nivå som gjør at motstandere som Norge får tro på at det er mulig. Finnene tapte mot Frankrike (1–5) og mot Tsjekkia (3–4 etter straffer).

Les også

Nå er det bekreftet: Zucca kommer ikke til VM

Landslagssjef Petter Thoresen hadde ingen problemer med å smile etter 5–1 seieren mot Slovenia.

Sjefens tro på at Norge kan klå en av de virkelig store, deles av VM-debutant Aleksander Reichenberg. 24-åringen fra Lillehammer scoret det fjerde norske målet mot Slovenia.

– Vi må bare slå ett av topplagene, så fikser vi kvartfinale selv. Tsjekkia eller Finland skal være mulig å vinne mot. Canada blir nok vanskelig. Da er det bare å slå Hviterussland i siste kamp i grunnspillet, så er vi videre, sier Reichenberg.

Vi legger til at Norge tapte klart to kamper mot Tsjekkia i oppkjøringen til VM.

Komponerte superrekke

Ett grep som trener Petter Thoresen gjorde etter tapet mot Sveits søndag, var å endre litt på førsterekka. Patrick Thoresen og Ken-André Olimb fikk selskap av storebror Mathis Olimb.

Det ble umiddelbar suksess for den nykomponerte gullrekka. De stor for tre av målene mot Slovenia. De siste målet scoret Thoresen selv, de to andre var han servitør for.

– Vi har veldig god kjemi sammen. Og med klassespilleren Patrick Thoresen i rekka, stoler vi på at vi får store sjanser. I dag var vi effektive, sier Mathis Olimb.

Petter Thoresen sto nok en gang frem som Norges ener.

– Dette var moro. Vi spilte kanskje ikke vår beste kamp, men vi klarte å ri det av. At vi ledet 3–0 etter første periode ga ikke et riktig bilde av kampen, sa Patrick Thoresen.

Les også

Lavrans Solli har vært en av Norges beste svømmere. Nå prøver han seg på et helt nytt område.

Zuccarello kommer ikke

I morgen er det Tsjekkia som står for tur. Lørdag spiller Norge mot Finland. I den viktige avslutningen av grunnspillet i mesterskapet kunne Norge ha trengt hjelp fra NHL-stjernen Mats Zuccarello. Men han kommer ikke til Paris. Det ble klart i går.

Norge hadde en ledig plass i troppen dersom Zuccarello skulle bli tilgjengelig. I går valgte de å fylle opp troppen.

– Vi fikk noen signaler fra New York om at det ikke blir mulig å hente Zuccarello over. Vi hadde jo både håpet og drømt om at det skulle være mulig, men skjønte etter hvert at det ikke ble aktuelt. Ettersom vi også har hatt litt sykdom og skader i troppen, valgte vi å ta inn Jørgen Karterud, sier trener Thoresen.

Publisert: