En misfornøyd Thorir ga håndballjentene en utfordring i pausen

– Oppdrag utført, sier landslagssjefen etter storseieren over Tsjekkia.

Thorir Hergeirsson var ikke fornøyd etter første omgang.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Tsjekkia - Norge 24–35 (17–18)

Drømmefinale mot Danmark kan være på gang for de norske håndballjentene. Onsdag ble det lett spill og 35-24 over Tsjekkia i EM.

Fredag spiller Norge semifinale mot Frankrike, som slet lenge med å riste av seg Serbia før seieren ble sikret. Norge avgjorde også i 2. omgang etter ett måls ledelse ved pause.

Vilde Ingstad fikk sjansen på strek. Hun svarte så kontant det lar seg gjøre: Fem mål på seks forsøk i løpet av ti minutter før pause. Norge scoret på nesten rekordhøye 75 prosent av skuddene i 1. omgang. Keeper Silje Solberg viste form med høy redningsprosent.

Les også

Her gjør Norges målvakt det utrolige: - Rett i mål!

Det var en forbannet Thorir Hergeirsson som gikk i garderoben etter første omgang. Han sa tydeligvis mye riktig i pausen, for Norge kom ut i forrykende tempo.

– Jeg var oppgitt over mye. Jeg var litt oppgitt over dommerne som blåser ting som ingen andre ser, men det er en kamp man aldri taper. Så var jeg litt irritert at når vi først får i gang maskinen offensivt, så glemmer vi å spille forsvar, sier Thorir Hergeirsson til TV3.

Målene rant inn bak Silje Solberg før hvilen.

– Jeg ble litt frustrert. 17 mål er altfor mye å slippe inn mot Tsjekkia, sier hun til TV3.

Tydelig misfornøyd, ga landslagssjefen spillerne en utfordring i pausen.

– Vi utfordret spillerne på at vi liker å slippe inn 20–24 mål i en kamp, og at det var mulig å slippe inn bare syv i annenomgang. Det var oppdrag utført, smiler Thorir.

Og det hjalp tydeligvis. Norge stakk fra midtveis i annen omgang, og tsjekkerne ble svært slitne etter hvert.

Det norske laget fortsatte med skyhøy uttelling i så godt som hele kampen. Det er noe å ta med til cupspillet etter kaoskampen angrepsmessig mot Ungarn tirsdag.

Gjerrige

I semifinalen fredag venter Frankrike. Det ligger an til å bli en duell mellom to av EMs beste forsvar. Og en målfattig affære er nok å vente i Göteborg.

Norge – Danmark har ikke vært gullkamp i mesterskap siden EM i 2004. Da ble det norsk 27-25-seier i Ungarn.

Frankrike hentet tilbake Olivier Krumbholz som trener på vårparten. Han rakk å sette laget i såpass godt skikk at det ble OL-sølv etter finaletap mot Russland.

De franske jentene spiller et aggressivt forsvar, er store og atletiske og gir ikke sjelden fra seg ganske klare ledelser. Det skjedde også mot Serbia onsdag. 10-4 og 11-5 ble til 11-11, men til slutt ble det grei seier.

Les også

Nå blir håndballjentene knust på det som alltid har vært deres fremste våpen

Fart

I den andre semifinalen spiller Nederland og Danmark. Nederlenderne, nå med danske Helle Thomsen som trener, tapte OLs bronsekamp mot Norge i Rio de Janeiro.

Danskene er sulteforet på suksess hos jentene. 12 og et halvt år er gått siden forrige tittel.

Den kom i Aten-OL og fullbyrdet et dansk olympisk hattrick.

(©NTB)

Publisert: