Den franske trenerens beskjed til Norge : - Vi har verdens beste forsvar

Håndballjentene mener at de er blitt bedre i forsvar siden OL. Men ikke gode nok? – Vi har verdens beste forsvar, sier Frankrikes trener Olivier Krumbholz.

Frankrike spilte seg frem til finale i OL, der laget tapte for Russland.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

GÖTEBORG: Det var i «trenerduellen» med Thorir Hergeirsson i regi av EHF at den ellers beskjedne Krumbholz fastslo at laget hans har verdens beste forsvar. Hergeirsson har det ikke med å snakke ned motstanderne – tvert i mot – og han ga franskmannen støtte.


- Frankrike har det beste forsvaret, men Danmark er også blitt gode. Vi har prøvd å bli bedre, og vi har lært mye av Frankrike, røpet islendingen, som har vært i det humoristiske hjørnet under EM. – Kanskje det blir 0-0? antydet han.

Les også

Slik startet eventyret for håndballjentene

Trenerne Olivier Krumbholz og Thorir Hergeirsson hilser på hverandre foran mesterskapet.

Ser man på statistikken, kan det være at Krumbholz har rett. På fem tellende kamper i gruppespill og hovedrunde har de franske jentene sluppet inn 100 mål, eller 20 i snitt, for dem som ikke har hoderegning som spesialfelt.

Norge har sluppet inn 109. Det blir 21,8, så forskjellen er marginal. Så kan man også mene at Norge var i en sterkere gruppe, med både Romania og OL-vinner Russland i gruppespillet.

Frykter turborekken

Kanskje trenger Frankrike verdens beste forsvar mot Norge fredag kveld? Krumbholz er i alle fall full av respekt for den norske bakspillerrekken med Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk.

Les også

Så mye kreves det for å lykkes i håndball: – Talent er virkelig ikke nok

- Norge har sin styrke i bakspillerne, og hele laget har god fysikk og stor fart. Men vi må holde følge med dem på fysisk styrke. I tillegg blir det viktig å styre rytmen i kampen, sier trenerlegenden, som ledet det franske landslaget i 15 år fra 1998. Så tok han pause i 2014 og 2015, men kom tilbake igjen med OL-sølv i Rio.

- Selv om Norge har mange gode spillere, kommer vi til å ha fokus på våre egne prestasjoner, og min filosofi er enkel: - Vi skal prøve å spille litt bedre enn vi gjorde i forrige kamp, sier 58-åringen.
Hergeirsson svarer slik på hvem som er favoritt:
- Jeg er ikke så opptatt av tipping. Det laget som vokser i matchen vil vinne.

Vil ikke påvirke hjernen negativt

På pressetreffet torsdag snakket Hergeirsson om at belastningen på spillerne er for stor. Han vil ha færre kamper og mer trening. Før semifinalen fredag kveld er imidlertid ikke ordet sliten i landslagssjefens vokabular.

- Det er et ord vi ikke bruker. Menneskehjernen er slik at det du snakker om, er det det blir, sier Hergeirsson og tar seg også på muntert vis tid til å korrigere Dagbladets spørsmål om offensivt.

- Jeg er pålagt, som hovedtrener for kvinnelandslaget, å bruke de riktige begrepene. Vi snakker om forsvar og angrep. Offensiv er en holdning. Det går an å være defensiv i angrep. Da blir du avblåst for passivt.
Hergeirsson har ikke tenkt å være defensiv.

- Vi må slåss og kjempe for å lage mål. Det blir neppe noen solskinnshistorie med flyt. Frankrike har kontret mer enn oss i EM, det skal vi ta som en utfordring.

- Dette franske laget sammenlignet med det som spilte OL-finale?

- Minst like godt. De har gode spillere på alle plasser, men det blir en målvaktskamp dette også.
Og da vinner Norge.

Publisert: