Markus Henriksen om trøbbelåret: – Det gikk en «f ...» i meg. Jeg måtte bli mer kjent med meg selv

Nedturer og et langt skadeavbrekk fikk landslagsspilleren til å ta grep.

Markus Henriksen scorer her Norges første mål mot San Marino torsdag kveld.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

SANDVIKA: Trønderen var en av banens beste da Norge valset over San Marino torsdag kveld.

For 25-åringen var det en personlig revansj etter et tungt år på fotballbanen.

Nedrykk med sin nye klubb Hull. To skadeavbrekk. Varierende tillit på grunn av trenerskifter. Og ikke minst: Mye kritikk for prestasjonene på landslaget for ett år siden.

– Da jeg hadde et langt skadeavbrekk sist vinter fikk jeg mye tid til å tenke. Jeg hadde holdt på med fotball 24/7. Men jeg fant ut at det var viktig å ta seg pauser, sånn at ikke alt handlet om fotball. Når det går litt trådt, så tar du med deg mye negativitet. Om du er skadet eller det ikke går så bra, er det lett for at det blir en negativ sirkel. Når det handler om fotball har jeg selvfølgelig fullt fokus. Men utenfor er det nå familie og andre ting. Det har hjulpet meg, sier Henriksen.

Les også

Henriksen mener han ble misforstått: – Aldri det jeg har klaget på

Markus Henriksen på medietreffet i Sandvika fredag ettermiddag.

– En tøff periode

Han nøt stor tillit og hadde stor suksess i nederlandske AZ. Men etter overgangen til Premier League-klubben Hull i fjor sommer, fikk han oppleve at fotballen kan være brutal. Ut og inn av laget. Skader. Kritikk.

– Jeg var ute i nesten fire måneder sist vinter. Jeg hadde nesten aldri vært skadet tidligere. Det var en tøff periode for meg. Men da gikk det også en «f ...» i meg. Jeg måtte bli mer kjent med meg selv. Det fikk meg til å tenke.

– Fikk deg til å tenke på hva?

– At fotball er 50 prosent mentalt og 50 prosent kvaliteter. Jeg måtte bli flinkere på ikke å tenke på konsekvenser. Jeg måtte bli mer som da jeg var ung fotballspiller, for da tenker du ikke så mye – bortsett fra at fotball er artig.

– Du ble hentet til en klubb som investerte mye i deg og så er du ute i flere måneder med skade. Hva gjør det med deg når du er ny i en klubb?

– Det kan en ikke tenke så mye på. Men man vil jo bidra med sitt beste for klubben. Da jeg ble skadet var jeg virkelig i ferd med å finne formen. Jeg måtte begynne på nytt, jobbe meg opp igjen. Men jeg synes at jeg klarte å løse det godt.

Les også

Norges største seier på 25 år: Knuste svakt San Marino

Tung sesongstart

Hull har fått en tung start på sesongen på nivå to i England og ligger på 17. plass etter 11 runder.

Henriksen, som vurderte klubbytte i sommer, er blitt brukt i forskjellige posisjoner. Klubbens nye trener Leonid Slutskij startet med Henriksen i en defensiv midtbanerolle på grunn av skader.

– Men også treneren vet at jeg får brukt styrkene mine mer som en boks-til-boks-spiller. Det var i den posisjonen jeg spilte sist og det er der jeg håper å bli satset på.

Selv om det har vært tøffe tak, mener Henriksen at han gjorde rett i å gå til Hull sist sommer.

– Jeg står for det valget. Championship er også en bra liga. Jeg føler at jeg har enda mer å bevise overfor Hull, at jeg ikke har spilt min beste fotball der.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk