Snart er Kristoffersen tilbake med landslaget: – Tror han er veldig godt forberedt

Sportssjefen melder om en Henrik Kristoffersen i storform før sesongstart.

Henrik Kristoffersen skal trene med landslaget igjen fra 1. oktober.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Sportssjef Claus Ryste tror Henrik Kristoffersen kommer godt forberedt når han er tilbake på det norske landslaget i alpint.

Kristoffersen skrev ny utøverkontrakt i begynnelsen av juli, men utenomsportslige årsaker gjorde at han ikke fikk være en del av laget før i 1. oktober. Først da kan han trene for fullt sammen med de øvrige herreløperne på landslaget.

Les også

Kristoffersen i forsoningsmøte med landslaget etter konflikten

Kjører eget opplegg

Ryste ankom Sveits mandag ettermiddag. Der skal han blant annet treffe framtidens utøvere på europacuplaget, men også ha samtaler med Kristoffersen.

Men Ryste vil ikke si for mye om hva de skal snakke om i Saas-Fee. Der har Kristoffersen trent siden 3. september, og der blir han ut måneden. De øvrige norske herreløperne er i Chile i hele september.

– Henrik kjører sitt eget opplegg. Han liker seg der. Jeg tror at Henrik er veldig godt forberedt når han blir en del av landslaget igjen. Vi går mot en rasende artig sesong, sier alpinistenes sportssjef til NTB.

– Møtevirksomheten er over og rammene er lagt. Vi skal forberede oss så godt vi kan inn mot OL-sesongen, sier Ryste.

Les også

Kristoffersen signerte ny kontrakt, men nektes å trene med landslaget: – Det er klart han ville det

Rettssak

Etter at Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal er tilbake fra Chile venter en ukes pause, før laget, inkludert Henrik Kristoffersen, samles i Pitztal i Østerrike. Der har det norsk vært samlet i flere år foran den tradisjonelle sesongåpningen i Sölden i slutten av oktober.

Det er ikke kjent når den bebudede rettssaken mellom Norges Skiforbund og Henrik Kristoffersen kommer opp. Rettssaken dreier seg om bruk av sponsorplass. Kristoffersen mener for eksempel at han selv må få bestemme hvilket sponsormerke han skal ha på framsiden av hjelmen. Det er ikke Norges Skiforbund enig i.

NRK meldte mandag at tingrettsdommeren har bedt om bistand fra EFTA-domstolen, som er organet som avgjør saker som angår tolkning av EØS-reglene.

(©NTB)

Publisert: