Har vunnet fire strake renn: Dette mener Riiber er nøkkelen til suksessen

Jarl Magnus Riibers (21) suverene sesongstart fortsetter.

Jarl Magnus Riiber kunne nok en gang juble.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

– Jeg håper at denne rekken fortsetter i mange renn fremover, sier en tydelig fornøyd Riiber på telefonen fra Ramsau i Østerrike.

Han har nettopp vunnet sitt fjerde strake renn i verdenscupen. Tidligere i måneden vant han tre av tre konkurranser på Lillehammer. Lørdag fortsatte han å imponere.

Oppladningen har vært nøkkelen

21-åringen presenterte seg for alvor for det norske folk i OL i Sør-Korea. I verdenscupen i fjor ble han nummer syv.

Så langt denne sesongen har han vært utilnærmelig. Så hva er årsaken til at det nå har løsnet så enormt?

– Inngangen til sesongen har vært nøkkelen. Jeg har holdt meg frisk fra oktober og ut, og det gjør at jeg ikke får for lange avbrekk. Det gjør at jeg setter i gang sesongen slik jeg ønsker, får konkurrert meg i formen slik jeg ønsker og får gode opplevelser. Det har absolutt vært den største forskjellen, forklarer han.

Blitt stabil i bakken

Riiber vant lørdag etter en spurtduell med hjemmehåpet Franz-Josef Rehrl.

– Det føles veldig bra å være tilbake på toppen etter en liten pause, sier han.

– Jeg har funnet et veldig stabilt nivå i bakken. Det er noe vi har jobbet med. Jeg feiler sjeldent for mye, så jeg får ofte gode utgangspunkt som gjør at jeg har litt mer sikkerhetsmargin. Jeg har også blitt en bedre skiløper. Det gjør at jeg kan ta vare på forspranget bedre, sier Riiber, som likevel trekker frem det han leverer i sporet som kanskje den største forbedringen.

Nest beste nordmann ble Jan Schmid på 8.-plass.

Tidligere lørdag ble hoppdelen av verdenscuprennet avlyst da to hoppere – Riiber og tyske Eric Frenzel – sto igjen på toppen. Dermed ble resultatene fra fredagens prøveomgang gjeldende.

Publisert: