Ny storsignering for Sola: – Jeg er veldig glad

Malin Holta (24) ble presentert som ny Sola-spiller på dagens pressekonferanse. Dette er tredje gangen hun signerer ny kontrakt for de gulkledde.

På en pressekonferanse på mandag ble Malin Holta igjen presentert som Sola-spiller. Til venstre Sola-trener Knut Ove Joa, Malin Holta i midten og daglig leder John Harald Kåsen. Foto: Jonas Haarr Friestad

 • Anders Boine Verstad
  Anders Boine Verstad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

ÅSENHALLEN:

– Jeg er veldig glad, og jeg gleder meg masse til å komme tilbake. Jeg blir i den franske klubben frem til sommeren, det er ikke så lenge til, sier Holta på pressekonferansen via Skype fra Frankrike.

Den tidligere toppscoreren for nettopp Sola kommer fra den franske klubben Nantes Atlantique. Skader har hindret Holta fra å prestere på topp, og dermed var det tredje comebacket for gultrøyene et faktum.

Nå venter en ny tilværelse på norsk jord, men det først til sommeren. Hun kommer tilbake til sitt gamle draktnummer, og blir dermed Solas nummer fem.

Les også

Landu-Landu sa nei til Viking

Forventer ansvar

– Å komme hjem til familie og kjæreste blir veldig godt, det føltes rett å gjøre overgangen nå. Jeg ser også frem til å få et større ansvar i klubben, sier Holta.

Med nok en storsignering håper gultrøyene nå å være med å kjempe helt i toppen.

Samtidig er de klare på at overgangen ikke er en erstatning for Camilla Herrem. Kantspilleren er forventet å være tilbake i manesjen fra og med sommeren.

– Vi sender ut signaler om at vi vil bygge videre på laget vårt med en langsiktig strategi, og satser på å få lokale spillere hjem igjen, sier trener Knut Ove Joa.

Les også

Landu-Landu sa nei til Viking

Les også

Respekt og ydmykhet er Berntsens nøkkelord

Varsler flere kjøp

Sola virker nå til å satse alt på å etablere seg som et topplag i Eliteserien. Fredag signerte de også ny kontrakt med talentet Kristiane Knutsen. De er også i dialog om å forlenge avtalen til Line Ellertsen.

Dagens signering kaller de den siste brikken som endelig falt på plass. Laget har slitt på venstrekanten, men når erstatningen nå er på plass er det kun tut og kjør for Sola-jentene.

– Nå er vi i en posisjon som vi aldri har vært i før. Alt vi mangler er en keeper og en strekspiller, sier John Harald Kåsen, daglig leder i Sola HK til Aftenbladet.

Midlene for denne signeringen sier klubben kommer fra økte billettinntekter og interessen rundt klubben. Samtidig som de store stjernene blir signert, frykter de ikke at de unge talentene fra regionen skal forsvinne siden klubben får en høyere stjerne blant talentene.

Publisert:
 1. Håndball
 2. Sola

Mest lest akkurat nå

 1. Disse korona­reglene gjelder nå

 2. 90 smittet i russeutbruddet i distriktet

 3. 26 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

 4. Vi er uenige om mye, men enige om dette: Påstanden til Gjems-Onstad er grov og den er feil

 5. Ringen var ikke sluttet for Storm Juliussen. Han endret kostholdet og er klar for ny stor utstilling

 6. Er du fornøyd med bredbåndet ditt? Nå kan det bli endringer.