Oilers-eier Tore Christiansen: – Vi kommer ikke til å gjøre de samme feilene om igjen

NM-finale er det eneste som kan redde inntrykket av sesongen, sier Tore Christiansen.

Tore Christiansen hadde vondt da han måtte sende Brock Trotter – mannen som skulle forsterke Oilers før sluttspillet – videre uten at canadieren hadde spilt en eneste kamp. – Det har vært en merkelig og uvant Oilers-sesong, oppsummerer eieren. Foto: Fredrik Refvem

 • Kristian Oftedal Kvendseth
  Kristian Oftedal Kvendseth
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Jeg vil tro at det sitter en veldig revansjesugen gjeng i DNB Arena og gleder seg til sluttspillet. Vi har mye å bevise, det skal jeg være den første til å si, men jeg er ganske sikker på at vi kommer til å heve oss. Troppen er god nok til å gå langt, sier Tore Christiansen til Aftenbladet.

Les også

Oilers-direktør tar selvkritikk: – Forstår det hvis supporterne er frustrerte og oppgitte

Les også

Stavanger Oilers taper millioner på tomme seter i DNB Arena

Alltid klar, alltid tydelig. Oilers-eieren har aldri vært redd for å si det han mener. Han er heller ikke redd for å stille krav til omgivelsene. Christiansen innrømmer gladelig at han ikke er fornøyd med jobben som er gjort i klubben denne sesongen. Verken lagbyggingen som ble gjort i fjor sommer, eller jobben som er gjort med rekrutteringen av nye spillere underveis, har svart til forventningene.

– Det har vært en merkelig sesong. Alt som har kunne gå galt, har gått galt. Det føles nesten sånn. Det toppet seg med Brock Trotter, spilleren vi hentet som ikke fikk arbeidstillatelse. Det var veldig tungt, sier Christiansen.

– Men jeg prøver å ha et langsiktig perspektiv på ting. Jeg måler over tid. Hvis du ser tilbake på de siste ti årene, har vi vært veldig gode på spillerlogistikk. Vi har nok bommet denne sesongen, men jeg vil gjerne se de som har gjort det bedre over tid enn oss, fortsetter han.

Fant ikke forsterkninger

Oilers-sesongen har vært preget av mer utenomsportslig rot enn tidligere. I høst fikk to spillere sparken. Like før overgangsvinduet stengte forsvant Brock Trotter – mannen som skulle forsterke laget før sluttspillet – uten å ha spilt en eneste kamp. Han fikk ikke arbeidstillatelse på grunn av en politisak i Tyskland. Likevel blekner rotet på kontoret mot prestasjonene på isen. Når to seriekamper gjenstår, ligger Oilers på 5. plass i grunnserien, De er 40 poeng bak serieleder Storhamar. Det rimer dårlig med ambisjonsnivået i Stavanger. Vi snakker tross alt om et lag som hadde seks strake NM-seirer og fire seriemesterskap på de seks siste sesongene før denne.

Nå er overgangsvinduet stengt og laget forbereder seg til starten av sluttspillet. Første kvartfinalekamp spilles 1. mars. Det skjer uten forsterkningene Christiansen lovet supporterne tidlig i januar.

Les også

Oilers freder Gulbrandsen – bruker millionbeløp på nye spillere

I intervjuet med Aftenbladet sa han at eierne ville bruke millioner av kroner på to-tre nye spillere i jakten på finaleplass. Det ble med Mathias Trettenes.

– Vi gjorde vår jobb. Vi frigjorde midler. Pengene var der. Vi hentet to spillere – dessverre måtte vi sende den ene videre. Det er selvfølgelig synd. Vi prøvde å styrke laget ytterligere, men vi fant ikke de rette spillerne. Så har jeg veldig stor tro på at Trettenes vil være en solid forsterkning. Han er blitt en bedre spiller enn da han var her sist, understreker Christiansen – som for ordens skyld er faren til Trettenes sin kjæreste.

Får ikke gjenta seg

Hva som skjer i klubben hvis motgangen skulle fortsette i sluttspillet, vil ikke Oilers-eieren forskuttere. Nå handler alt om å heve seg og levere i den viktigste delen av sesongen. Først i en kvartfinale. Så i en eventuell semifinale. Christiansen sier han er trygg på at laget vil nyte godt av en ny start og nye utfordringer.

Men før sluttspillet starter ønsker han å understreke én ting overfor supporterne.

– Eiergruppen kommer aldri til å sitte med armene ned og se på at vi gjør de samme feilene om igjen. Oilers-fansen fortjener å se bedre prestasjoner enn de har fått servert denne sesongen. Vi skal gjøre alt for å hindre at denne situasjonen gjentar seg, sier han.

Publisert:
 1. Ishockey
 2. DNB Arena
 3. Stavanger Oilers

Mest lest akkurat nå

 1. Randaberg-ordføreren ber regjeringen våkne i jakten på vaksiner: – De kaster bort tid på uvesentlige ting

 2. 22 bilister fikk bot ved Sola flyplass

 3. Slik skal møteplassen som startet som en pølsebu, bygges opp igjen etter brannen

 4. Overgrepssaken på Lye henlagt på grunn av bevismangel og alder

 5. Barn har fått påvist smittsom hjernehinne-betennelse

 6. Fossesholm avslutter mot Karlsson: – Spenstig uttak