Juve til semifinale for første gang på 12 år

Juventus er endelig klar for semifinale i den største av europacupene. 0-0 borte mot Monaco holdt til avansement etter 1-0-seieren hjemme forrige uke.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

MONACO-JUVENTUS 0-0 (0-1 SAMMENLAGT)

Juventus er endelig klar for semifinale i den største av europacupene. 0-0 borte mot Monaco holdt til avansement etter 1-0-seieren hjemme forrige uke.

VIDERE: Juventus-spillerne kunne juble etter kvartfinalen mot Monaco.

Laget har ikke vært i semifinale i mesterligaen siden 2002/03-sesongen. Med 0-0 onsdag fortsetter de lagets gode statistikk mot franske lag. Juventus har ennå til gode å tape for et fransk lag i europacupenes utslagsrunder.Juventus er dermed klar til å forsvare italiensk heder og ære på fotballballen igjen. Lagets avansement til semifinalen er første gang et italiensk lag klarer det siden 2010-sesongen da Inter gikk helt til topps i mesterligaen.

– Det var veldig viktig for oss å klare dette. Det har vært mye press på spillerne i denne klubben etter tolv år med venting, sa venstreback Patrice Evra etter kampen.

Les også

Reserven avgjorde for Real Madrid: - Mitt viktigste mål i karriéren

Sjansefattig

Det ble ikke de store sjansers kamp. Til det sto det altfor mye på spill. Juventus hadde sin beste mulighet ved Carlos Tevez, men hans skudd mot slutten av 1. omgang strøk liten utenfor.

Omgangen bar mest preg av at Juventus ledet med sitt ene mål, og at hjemmelaget heller ikke ville gi dem noe fordel av et mulig bortemål. Derfor var det to relativt forsiktige lag som møttes i det lille fyrstedømmet onsdag.

– Det handlet om å nå semifinalen. Det er mulig vi ikke spilte attraktiv fotball, men det er vanskelig å møte Monaco, og vi gjorde mange tekniske feil, sa trener Max Allegri.

– Jeg synes vi levert en god defensiv innsats, og Monaco skapte lite. Når alt kommer til alt er det resultatet som teller, og det er ikke prestasjonen som vil bli husket, la han til.

Kynisk

Etter bare ett minutt fikk Juventus-backen Giorgio Chiellini vist det italienske lagets hensikter. Han gled da han mistet ballen til Moutinho, men mens han lå langflat fikk han kastet seg etter ballen og slått den unna med hånden. Dermed hindret han muligens en svært god start for vertene.

Monaco fikk sin første store mulighet fem minutter etter sidebytte. Den tidligere Monaco-spilleren Evra grep mesterlig inn på streken foran en haug med motstandere og fikk klarert ballen. Veteran-målvakten Gianluigi Buffon leverte også flere gode redninger på hjemmelagets forsøk. (©NTB)

Les også

  1. Neymar-show da Barcelona banket PSG

Publisert:
  1. Champions League
  2. AS Monaco
  3. Juventus FC

Mest lest akkurat nå

  1. Store endringer i korona­regimet: Dette er de nye reglene

  2. Viste kniv til bussjåfør - ble pågrepet og arrestert

  3. Sveinung Rotevatn krever at påbud om hjemmekontor oppheves

  4. 18.542 nye koronasmittede registrert siste døgn

  5. Når kommer vinteren, egentlig?

  6. Brann i bil på verksted ga full utrykning til Sandnes sentrum