Riise: - Hva har jeg igjen for å fortsette?

John Arne Riise slår tilbake mot kritikken på sin egen blogg.

BLOGGER: John Arne Riise har satt ord på sine følelser etter en tung periode i AaFK-drakten.
 • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

I et videointervju med Smp.no etter kampen mot Sarpsborg torsdag kveld tok Bjørn Helge Riise et kraftig oppgjør med medienes fokus på storebror John Arne Riise etter de mange nedturene for Aalesund hittil denne sesongen.

— Det provoserer meg noe inni granskauen. Det har jeg sagt til VG, Dagbladet og TV2. Nå har det gått langt over streken. Det er på grensa til trakassering og mobbing av en person, sa Bjørn Helge Riise.

— Nå synes jeg media bør skjerpe seg. For meg er dette mobbing mot en person, sier Bjørn Helge Riise.

Storebror John Arne Riise skrev følgende på Twitter torsdag kveld:

«Kjære klikk-horer» (les: journalister) dere spør hvorfor jeg ikke vil prate. Det sier mer om dere enn jeg trodde. Blogg i morgen. God bedring».

Les også

Lillebror Riise rasende på media: – På grensa til trakassering

— Har hatt mye vondt

Fredag kveld svarte John Arne Riise på kritikken på sin egen blogg. Der skriver han at ting har gått tungt i Aalesund i vår og at gleden over å spille fotball er i ferd med forsvinne.

«I går kveld gikk jeg på jobb igjen, denne gangen i Sarpsborg. Jeg tok på meg den oransje drakta og gledet meg til å spille fotball. Det er det morsomste jeg vet. De aller fleste som driver med idrett, uansett om det er på amatør nivå eller toppnivå, har den samme følelsen når man tar på seg drakten. Man er gira og tent, man vil gjøre sitt beste, man vil vinne.

Så lenge jeg kan huske har jeg alltid kjent gløden, nerven og kriblingen i kroppen før en kamp. Jeg har kjent hvor herlig det er å lykkes med gode kompiser. For det første gjøre maks innsats for å gjøre de andre gode. Og hvis man også klarer å gjøre seg selv god, er det en stor bonus. Men følelsen som topper alt annet er den samme som jeg hatt i 25 år, da jeg var en liten gutt hjemme i Ålesund. Den følelsen som sier at fotball er det BESTE som finns. Den siste tiden har jeg kjent at den følelsen har gått litt i stykker. I går kveld kjente jeg at den døde litt.»

Riise skriver at det var en «hemmelig drøm» å spille for klubben fra hjembyen etter den lange proffkarrieren i utlandet

«Men siden jeg flyttet hjem har jeg hatt det mye vondt. Selv om det eneste ønsket har vært å ha det gøy og bidra til at Aafk skulle gjøre det bra i norsk fotball. Det er ikke vanskeligere enn det», skriver 35-åringen.

Les også

John Arne Riise har tatt fri fra pressen

— Aldri vært en sentral spiller

Riise skriver at han vet at forventingene er høye og at han takler å få kritiske spørsmål. Men han sier at mye av årsaken til hans egen og klubbens svake form så langt, er at han hadde mistet fotballflyten etter to måneder uten fotball.

— Jeg jobbet alt jeg kunne for å bli klar til seriestart. Jeg ville bidra så fort jeg kunne. Dette var stort for meg. Endelig hjemme igjen. Kanskje startet jeg for tidlig med kamper. Kanskje burde jeg ventet 3-4 uker til? Men jeg trengte kamper. Og jeg er klokkeklar på at hver kamp er blitt bedre for meg personlig.

35-åringen skriver at hans jobb på banen aldri har vært å være en sentral spiller på laget.

— Jeg har sjeldent dominert en fotballkamp eller vært en spiller som scorer masse eller har skapt haugevis av sjanser. Jeg har aldri vært en «Messi» på noen lag. Jeg har aldri dratt mange finter eller gjort ting på banen som gjør at jeg er den dominerende spilleren. Min jobb i Monaco, Liverpool, Roma, landslaget og overalt ellers har vært å være en spiller som løper, har maks innsats og et bra venstrebein. Jeg hadde aldri regnet med at det ville bli noe annerledes i Ålesund. Men det krevde journalistene. Og kanskje «mannen i gata».

Les også

Aalesund-nedturen fortsatte i Sarpsborg

— Det er nok nå

Riise forteller at han har fått støttemeldinger, både fra journalister og vanlige folk. Men at han synes det nå begynner å nærme seg en kritisk grense for hva han kan tåle.

«Jeg har alltid hatt gode nerver i kroppen før en kamp. Nå er det de vonde. Men hvorfor er jeg nervøs? Kanskje fordi jeg er redd. Jeg er ikke redd for å tape kamper eller for å bomme på en pasning, en takling eller en målsjanse. Jeg har ikke tall på alle de feilene jeg har gjort på banen, så det kan jeg leve med. Det er en del av å være fotballspiller. Alle gjør feil på banen.

Men det som gjør meg redd når jeg løper innpå banen er angsten for at dagen kommer hvor det ikke lenger er gøy å spille- det skremmer meg. I det siste har jeg lurt på om det er verdt å bli slaktet i media hver gang. Hva har jeg igjen for å fortsette? For selv om jeg vet jeg må tåle mer fokus enn mange andre, så går det en grense..»

Riise skriver til slutt at han vil stille opp mindre for pressen i tiden fremover.

- Det eneste jeg kan gjøre akkurat nå er å gi meg selv litt fred. Derfor kommer jeg til å stille opp mindre for pressen, men jeg vil fortsette å oppdatere på sosiale medier. Nå vil jeg jobbe hardt for å komme tilbake i toppslag og få tilbake gleden.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. John Arne Riise
 3. Aalesunds FK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Stor aktør legger ned butikken på Norwegian Outlet på Ålgård

 2. Etterlyser eiere av tyvegods i Sandnes

 3. – Så har nok en stemme fra barn­dommen stilnet

 4. Mener han blir holdt i klubben mot sin vilje

 5. Nå løftes den nye brua på plass

 6. Dødsulykken på Stor­haug: Under­søkelser av mobil­telefon svekker mis­tanken mot bil­isten