Hazard-herjet i Chelsea-seier

Belgieren scoret to da Watford ble slått på bortebane.

Eden Hazard (til høyre) var kampens store spiller. Her gratuleres han av César Azpilicueta.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Watford – Chelsea 1–2

Eden Hazard gjorde først sitt 100. Chelsea-mål i 2-1-seieren borte mot Watford onsdag. Så ble den belgiske storstjernen ble matchvinner fra straffemerket.

Med trepoengeren slo Chelsea umiddelbart tilbake etter sist helgs 0-1-smell hjemme mot Leicester. Den sørget for at blåtrøyene fikk en to poengs luke ned til tabellfemmer Arsenal i jakten på mesterligaspill.

– Vi trengte å vise at vi fortsatt henger med i kampen om topp fire. Når vi taper, må vi respondere slik vi gjorde i dag, sa Hazard til BBC.

Avgjørelsen falt da Hazard etter 58 minutter sendte Watford-keeper Ben Foster feil vei og scoret på en sikker straffe. Han hadde selv skaffet Chelsea muligheten fra krittmerket etter å ha blitt lagt i bakken av Foster.

Med straffescoringen har Hazard vært direkte involvert i 19 Premier League-mål denne sesongen. Fasiten viser ti mål og ni assist, og det er mer enn noen annen spiller.

  • Fikk du med deg denne? Solskjær gikk rett i møte med Sir Alex: – Sjefen venter på meg

Milepæl

Førsteomgangen virket å ende uten scoringer, men ett minutt på overtid rundet Hazard keeper og plasserte inn 1–0 til Chelsea. Han scoret på en stikker fra Mateo Kovacic. Det var playmakerens 100. mål for Stamford Bridge-klubben i alle turneringer.

– Det er ikke et dårlig antall mål for denne storklubben. Jeg vil bare fortsette å score og hjelpe laget mitt med å vinne kamper, sa Hazard.

Men en Chelsea-ledelse til pause ble det ikke. To minutter senere hamret Roberto Pereyra til og kunne juble for 1–1. Argentineren stå med tre mål mot Chelsea på like mange seriekamper.

Roberto Pereyra utlignet for Watford - til ingen nytte.

Begge lag hadde sjanser nok til å score mer på Boxing Day. Troy Deeney var blant annet svært nær 2–2 etter 80 minutter, men Watford-veteranen presterte å skyte over mål fra kort hold.

Åtte poeng foran United

På tampen slapp Foster med skrekken da han holdt på å fomle inn Willians nokså kraftløse skudd.

Maurizio Sarri var fornøyd med det han så onsdag kveld.

– Jeg synes vi spilte en god kamp og viste et bra nivå med besluttsomhet gjennom 90 minutter. Vi kunne ha vunnet med et annet resultat, for vi bommet på tre eller fire gode sjanser, sa Sarri til BBC.

Chelsea ligger på fjerdeplass med 40 poeng. Det er fire poeng opp til treer Manchester City, som overraskende har tapt sine to siste ligakamper.

Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United er fortsatt åtte poeng bak Chelsea og mesterligaplass etter Boxing Day.

(©NTB)

Publisert:
  1. Watford FC
  2. Chelsea FC

Mest lest akkurat nå

  1. Flere europeiske land melder om omikronsmitte

  2. Da to voksne menn snakket høyt om voksne kvinners markedsverdi, ble det bråk

  3. Forskarens fem om dagen for eit lukkelegare liv

  4. Ryfylke har fått sin første vingård

  5. Wirak varslet snø over Vinterland, og det fikk han

  6. Her kan du besøke julemarked i regionen vår