Wayne Rooney brøt forbannelse mot gamleklubben: - Jeg bryr meg ikke om kritikerne

Scoret endelig på Goodison Park.

Her gratuleres Wayne Rooney av Jesse Lingard etter 3-0-målet. Rooney feiret på beskjedent vis etter scoringen mot gamleklubben.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

EVERTON-MANCHESTER UNITED 0-3

Denne uken antydet Everton-stopper Phil Jagielka, i et intervju med The Daily Express, at Wayne Rooney sliter med å spille mot Everton fordi han fortsatt elsker klubben.

Før lørdag hadde Rooney kun scoret to ganger på Evertons hjemmebane Goodison Park — sist gang i 2008 - siden Manchester United kjøpte ham fra nettopp Everton i 2004. Men i lørdagens oppgjør skulle det endelig løsne. Med en klinisk avslutning etter en drøy time scoret Rooney 3-0-målet som langt på vei avgjorde kampen for gjestene.

— Jeg bryr meg ikke om kritikerne. Jeg er en sterk mann mentalt, noe jeg har vært gjennom hele karrieren, sa Rooney til TV-kanalen Setanta etter kampen.

Scoringen kom etter en klar oppfordring fra manager Louis van Gaal fredag. Nederlenderen hadde full kontroll på Rooneys Goodison-statistikk.

— Det er på tide han endrer denne trenden, jeg vet ikke hvorfor han ikke scorer der, sa van Gaal ifølge The Telegraph.

Dette var Rooneys 187. mål i Premier League. Nå har han like mange som tidligere United-spiss Andy Cole, kun Alan Shearer har flere, med 260. KAMPRAPPORT: Slik var Klopps Liverpool-debut.

Scoret etter Everton-press

Ikke nok med det, Rooney var også langt piggere enn han har hatt for vane i United-draktene denne sesongen. Gang på gang lurte han offsidefellen til Everton.

Lørdagens seier innebærer at Manchester United holder følge med ligaleder Manchester City, som knuste Bournemouth lørdag. Luken mellom byrivalene er på to poeng.

Wayne Rooney og Phil Jagielka er gode venner, men utkjempet mange harde dueller i lørdagens kamp.

Rooneys scoring kom på et perfekt tidspunkt for United. For Everton, som hadde en tomålsledelse å hente inn etter første omgang, kjørte kampen etter hvilen.Som så mange ganger før måtte United sette sin lit til David de Gea, som vartet opp med et par glimrende redninger. Den mest minneverdige inngripenen var kanskje benparaden som stoppet Romelu Lukakus heading etter 55 minutter.

— Vi spilte veldig bra. Vi var skuffet over 3-0-tapet mot Arsenal. Goodison Park har vært en vanskelig arena for oss de siste årene, sa Rooney etter kampen.

Det var uansett førsteomgangen Everton-laget trolig vil angre mest på. Etter 18 minutter falt ballen ned hos Uniteds midtbanespiller Morgan Schneiderlin, som kaldt sende ballen i målet bak Everton-keeper Tim Howard.

I det som ble en marerittperiode for Everton, vartet United opp med et praktangrep bare fire minutter senere. Argentineren Marcos Rojo slo et fabelaktig innlegg til Ander Herrera, som kom på et strålende løp fra sin midtbanerolle. Spanjolens heading var velplassert, og sikret dermed United en komfortabel ledelse.

— Når vi spiller som dette kan vi slå hvem som helst, sier Ander Herrera ifølge klubbens Twitter-konto.

Pipekonsert

Ved pause gikk Everton-spillerne avbanen til pipekonsert, et uvanlig grep fra Goodison-publikummet som er kjent for å være svært trofaste mot eget lag.

Laget svart og presset United, men etter Rooney-scoringen begynte United virkelig å finne seg til rette. Både innbytter Jesse Lingard og Anthony Martial kunne gjort resultatet enda mindre flatterende for Everton, men avslutningene var ikke av ypperste merke.

— Goodison er et tøft sted å spille, men vi hevet oss over den negative atmosfæren og spilte vår egen fotball, sier Jesse Lingard til klubbens egen TV-kanal.

Dermed fortsetter Everton sin noe skuffende hjemmeform i Premier League. Roberto Martinez' mannskap har bare én seier på fire hjemmekamper denne sesongen.

NB. Før avspark var det en fin markering for Howard Kendall. Den legendariske Everton-manageren gikk bort tidligere lørdag. Hele stadion klappet for å minne livet til mannen som var hjernen bak Evertons suksess på 1980-tallet.

Hekta på Premier League? Da anbefaler vi disse sakene:

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk