Ellertsen fikk gjennomgå under bittert Sandnes-tap

Andre Ellertsen (21) ble beskyldt for filming, og begge leirene stormet mot hverandre i det som ble en nervepirrende kamp som ble avgjort i sluttsekundene.

HISSIG STEMNING: Beskyldningene haglet mot Ellertsen (midten) og han fikk passet påskrevet av de tilreisende spillerne.
  • Anders Boine Verstad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

SANDNES – HASLUM HK: 29 – 30

Sandneshallen (Aftenbladet): I det 22. minuttet falt publikumsfavoritten rett utenfor frikastlinjen og Haslum-spillerne samlet seg fort rundt Ellertsen. Det haglet med beskyldninger fra begge lag, mens hovedpersonen rolig tuslet av banen og mot innbytterbenken.

Noen minutter senere skulle 21-åringen løpe mot innbytterbenken. På veien ble han felt av Haslums Håvard B. Johannesen. På nytt kokte det rundt lysluggen, men hovedpersonen selv tok det hele med stor fatning.

– Oppførselen til Haslum er direkte tåpelig. Det blir mange stygge taklinger og de er rett og slett stygge i spillet.

STIGER TIL VÆRS: Andre Ellertsen ble kåret til banens beste med sine ni mål. Samtidig mistet han ballen som gjorde at Haslum rodde i land seieren på bortebane.

Treneren forsvarer eleven

Temperamentet var til å ta og føle på under hele kampen, både på banen og tribunen. Ved sluttsignalet haglet det med stoler og flasker som fikk hard medfart av åpenbart frustrerte Sandnes-spillere når de klarte å rote bort en eventuell seier eller uavgjort i sluttsekundene.

En som i kjent stil var engasjert på sidelinjen var trener for hjemmelaget Dalibor Sedjak. Han forsvarer sin egen elev og går hardt ut mot delegatene og dommerne i kampen som han mener ikke håndterer situasjonene bra nok.

– Dommerne får ikke med seg alle situasjonene, det er greit, men delegatene er rett og slett feige når de ikke tør å gripe inn.

Dommer for kampen Tor Brede Launes ville ikke kommentere saken. Han viste til dommeransvarlig i Norges Håndballforbund Ove Olsen som ikke svarte på Aftenbladets henvendelser.

Rotet bort sjumålsledelse

Den første omgangen startet meget bra for hjemmelaget og keeper Simen Murvold Stava hjalp også bra til med noen solide redninger i åpningsminuttene.

Det første kvarteret gikk det unna i Sandneshallen. Etter halvspilt førsteomgang ledet de blåkledde med hele sju mål og stillingen var 14 – 6.

Monsterledelsen ble etterhvert rotet bort på grunn av flere dårlige skudd, og det hjalp heller ikke at keeper i Haslum, Håvard Åsheim, storspilte. I løpet av det siste kvarteret scoret hjemmelaget kun tre mål, og måtte ta til takke med å gå i garderoben med stillingen 17 – 17.

Ut i andre omgang fulgte lagene hverandre tett. Minuttet før sluttsignalet gikk var det ikke mulig å skille lagene. En som muligens ble dagens syndebukk var banens beste spiller Andre Ellertsen i det han glapp ballen etter å ha fått en pasning fra sin lagkamerat. Bortelaget var på alerten og snappet opp ballen som tilslutt havnet bak stengene. Dermed ble det nok et tap for de blåkledde.

Publisert:
  1. Håndball

Mest lest akkurat nå

  1. Veien åpen igjen etter trafikk­ulykke på E39 ved Sola­splitten

  2. Birgitte-saken: Politiet har nytt DNA-funn

  3. Koronasmitten øker igjen på Nord-Jæren – kan bli aktuelt med nasjonale tiltak

  4. – Ble stanset av en ung mann med langt, lyst hår, og en dame

  5. Advokat til Aftenbladet: – De forventer at vi leser obduk­sjons­rapporter på flyet

  6. Pia Myrvold flytter hjem til Stavanger