Ingen norske skiskyttere har klart det siden 2011. Nå kan Thingnes Bø bryte forbannelsen.

Martin Fourcade har vunnet verdenscupen syv år på rad. Det blir ingen åttende gang har Johannes Thingnes Bø bestemt seg for.

Johannes Thingnes Bø går nå verdenscup med den gule ledertrøyen. Den har han ikke tenkt å gi fra seg. For ham er det viktigere å vinne verdenscupen sammenlagt for første gang enn å vinne i VM.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Vi må helt tilbake til 2010/11 for å finne en sesong hvor vinneren av verdenscupen i skiskyting sammenlagt ikke het Martin Fourcade.

I den sesongen var det en Bø som vant. Tarjei Bø. Og den neste som vinner verdenscupen er trolig også en Bø. Men nå er det lillebror Johannes Thingnes Bø som skal bryte den imponerende seiersrekken til den umulige franskmannen som sliter med å finne farten i sporet.

– Jeg skjønner ingenting, sa Fourcade etter rennet torsdag.

På sprinten i Ruhpolding torsdag formiddag var det derfor nok en gang Johannes Thingnes Bø som vant. Det ble hans åttende seier for sesongen. Og denne gangen var det eldste Bø som var nærmest. To perlevenner som gliste fra øre til øre.

Det er andre gang denne sesongen at brødrene fra Stryn står sammen på pallen. Denne gang var Tarjei Bø bare åtte sekunder bak lillebror.

Verdenscupen som gjelder

Og mens langrennsløpere tenker på VM, står over renn og heller trener for å finslipe VM-formen, går skiskytterne to-tre renn hver eneste helg.

Johannes Thingnes Bø har alltid likt å gå renn ofte, blir sjelden syk og presterer bare bedre og bedre.

Han har heller ikke tenkt å stå over noe som helst for å sikte inn form til VM i Östersund i mars.

To blad Bø på seierspallen i Ruhpolding etter sprinten. Johannes var åtte sekunder foran Tarjei. På tredjeplass Benedikt Doll som gikk på hjemmebane.

– Det var nok et godt løp, sa Johannes Thingnes Bø til NRK etterpå.

Og selv om Tarjei Bø mente at han som vinner så ofte, burde kunne gi en seier til storebror, så er ikke det så veldig aktuelt.

– Det er verdenscupen som er viktig å vinne. VM betyr ikke så mye. Selvfølgelig går man alle renn for å vinne også VM, men i år blir det annerledes, sa Johannes Thingnes Bø til Aftenposten før sesongen begynte.

Han bekreftet dette til TV 2 denne uken.

– VM betyr ingenting satt opp mot verdenscupen totalt, sa han.

Støtte fra sjefen

Derfor har han bestemt seg for også å gå verdenscuprenn i Nord-Amerika like før VM. Poeng er viktigere, og yngste Bø har den sportslige ledelsen i forbundet bak seg.

– Det er mye opp til hver enkelt løper hvordan de legger opp sesongen. Han har aldri vunnet verdenscupen sammenlagt, og det er jo et naturlig mål, sier sportssjef Per Arne Botnan.

Nå har 25-åringen fra Stryn en ledelse på 150 poeng i sammenlagtcupen til nummer to som er Aleksandr Loginov. Erkefienden Martin Fourcade på tredjeplass er 217 poeng bak.

Fourcade ble nummer fire i Ruhpolding torsdag. Han har ikke vært helt seg selv denne sesongen og skjønner veldig lite av det som skjer.

– Kroppen responderer ikke på trening, og det er en stor skuffelse ettersom jeg ikke vet hvorfor. Jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke er der jeg vil være, sa Fourcade til NRK etter løpet.

Publisert: