Kristoff tok sesongens femte seier: – Smaker ekstra godt

35 år gamle Alexander Kristoff er inne i sin beste sesong på flere år. Fredag viste han at han kan bli en farlig mann i neste måneds VM-fellesstart.

Publisert: Publisert:

Med like under én måned til VM-fellesstarten i Australia (25. september), viser Alexander Kristoff god form. Tidligere i august vant han det belgiske éndagsrittet Circuit Franco-Belge, og etter å ha bommet litt i spurten på den første etappen i Deutschland Tour torsdag, grep han sjansen fredag og vant den andre etappen i rittet.

Se spurten i videovinduet øverst!

– Det var en veldig hard finale på etappen. Det startet med rundt fem igjen, med en bratt stigning og sidevind. Jeg falt av flere ganger, men Sven (Erik Bystrøm) holdt seg med meg og fikk meg opp igjen tre ganger. Også med to kilometer igjen, da feltet splittet seg i utforkjøringen. Vi kom tilbake med én kilometer igjen, og kjørte meg helt frem i teten og jeg klarte å vinne. Det smaker ekstra godt når du tror alt er over med to kilometer igjen, men så ender du opp med seieren, sier Kristoff i seiersintervjuet vist på Discovery+ etter etappen.

Med etappeseieren kjørte Kristoff seg opp til en andreplass i sammendraget, men han vil trolig ikke kunne henge med på lørdagens etappe med bakkeavslutning opp mot mål.

SEIERSJUBEL: Alexander Kristoff kunne juble for seieren på fredagens etappe i Deutschland Tour.

Kristoff ble nummer åtte i EM-fellesstarten tidligere i sommer og vil etter alle solemerker ha en kapteinsrolle på det norske laget under VM i australske Wollongong neste måned. VM-fellesstarten avsluttes med lokale runder i Wollongong, hvor bakken opp Mount Pleasant (1 kilometer à 7,7 prosent) vil være den store utfordringen.

  • Du kan følge Deutschland Tour på Discovery+!

– Formen har vært god etter Touren. Jeg får se om jeg klarer å holde den til VM. Jeg tror VM kan bli tøft, men hvis jeg er i toppslag og litt heldig, så kan det kanskje gå, skriver Kristoff i en melding til VG.

Stefar og trener Stein Ørn sier Kristoffs gode form i etterkant av Tour de France er «helt karakteristisk». I Tour de France var bare Kristoff inne topp ti på to etapper, med en tredjeplass som best fra den avsluttende etappen inn til Paris.

– Han har en historikk i VM som er veldig bra. Nå handler det om å få det til å fungere inn mot VM, med tidssonene og reisen, sier Ørn til VG.

I GOD FORM: Alexander Kristoff.

Kristoff debuterte i VM i Australia i 2010, da Thor Hushovd vant. Fra 2014 til 2019 deltok han fem ganger og hadde en åttendeplass som sitt dårligste resultat - og sølvmedaljen fra VM i Bergen i 2017 som sitt beste resultat. I fjor ble han nummer 21 i VM.

35-åringen skal etter planen ha sine siste oppkjøringsritt før VM i Frankrike og Belgia, med siste ritt 18. september - kun syv dager før VM-fellesstarten.

– Det er ganske knapt. Vi tar en liten sjanse, for å kunne «booste» det maks, sier Ørn.

– Det blir en sjanse å ta å kjøre ritt så tett opp mot avreise, men jeg føler at jeg trenger rittene å holde momentum oppe. Ellers må jeg dra tidligere til Australia og trene hardt, men jeg er flinkere til å bruke ritt som trening enn å trene meg i form, lyder svaret fra Kristoff.

Fredagens seier er Kristoffs femte for sesongen. Nordmannen sykler i år for det belgiske laget Intermarché-Wanty Gobert. Tidligere i sommer ble det kjent at Kristoff har signert en treårsavtale med det norske profflaget Uno-X, fra og med neste sesong.

Publisert: