Kilde mot histo­risk seier: – Helt vilt!

Aleksander Aamodt Kilde (29) slo knock out på alle konkurrentene og tok sin første triumf i Kitzbühel. Lagkompis og tidligere Kitzbühel-vinner Kjetil Jansrud sliter med å sette ord på bragden.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Dette var helt vilt! Er det mulig? Det flyter bra om dagen. Jeg hadde helt vanvittige rakettski og det var fantastisk å kjøre. I dag stemmer det. Jeg treffer bra på de portene hvor jeg hadde lagt en bra plan, sier Aamodt Kilde til NRK.

Etter en oppvisning nedover Die Streif-bakken tapte 29-åringen litt på tampen, men i mål var han til slutt 0,42 sekunder foran Johan Clarey (Frankrike). Landsmann Blaize Giezendanner tok en overraskende tredjeplass.

Dette er Kildes sjette verdenscupseier denne sesongen, og den kom på imponerende vis med grønne tider fra tredje passering og til mål. Dermed er han den fjerde nordmann som vinner her etter Atle Skårdal, Lasse Kjus og Kjetil Jansrud.

Sistnevnt er voldsomt imponert over hva kompisen har fått til.

– Vanskelig å sette ord på det - siden han også kommer direkte fra Wengen-seier. Seier i de to store klassikerne samme sesong og sjette seier ... det er bare drøyt. Er så imponert! For et råskinn, sier Jansrud til VG.

HELT SUVEREN: Aleksander Aamodt Kilde gestikulerer etter å ha kjørt inn til beste tid i Die Streif-bakken.
Les også

Kilde før Kitzbühel: – Min akilleshæl

– Det er et av de største rennene jeg kan vinne - selv om det ikke er helt fra toppen (startpunktet ble flyttet litt ned på grunn av vind). Det er Kitzbühel, rå forhold og vanskelig vær. Dette setter jeg høyt på listen over det jeg har gjort før. Det er en fryd å kjøre om dagen, og jeg koser meg, sier Kilde.

Han tok imidlertid noen forbehold.

– Rennet er ikke over, meldte Aleksander Aamodt Kilde med et bredt glis fra «lederstolen» mens han så en etter en prøve seg på bestetiden, 1.55,92, etter at han hadde kjørt i mål med startnummer 11. Men ingen av utfordrerne kunne hamle opp med tiden til Kilde.

29-åringen hadde seks verdenscupseiere totalt i karrieren før årets sesong, med seieren i dag har han 12 og har doblet antall triumfer på litt over en halv sesong.

PS! Den andre norske deltakeren, Henrik Røa, kjørte inn i en port og kom aldri til mål i dagens utfor.

Publisert: