Klopp med slakt av Qatar-VM: – Jeg blir sint

Liverpool-manager Jürgen Klopp brukte deler av pressekonferansen før Premier League-starten til å rette et kritisk blikk på mesterskapet som venter - og de internasjonale forbundene.

KRITISK: Jürgen Klopp er kritisk til at årets verdensmesterskap avholdes i november og desember.
 • Kristian Arnesen Strømshoved, VG
Publisert: Publisert:

– Det er bare ikke greit. Det ble bestemt for lenge siden, for det som alle sier er de rette grunnene, sier Klopp om VM i Qatar.

Liverpool møter Fulham i den første serierunden av årets Premier League lørdag klokken 13.30, men underveis på en pressekonferanse som handlet mye om lagets skadeliste og forventningene, var kalenderen for sesongen et tema som gjorde Klopp opprørt.

– Jeg var ikke sint da jeg kom inn her, men når vi starter å snakke om det, blir jeg sint, sa tyskeren og fortsatte:

– For alle spillerne som har en pause så er det ikke et problem, det er ganske bra, vi vet hvordan vi lever med det. Men problemet er de som spiller i VM.

Tradisjonelt har fotball-VM alltid vært på sommeren.

Eter 16 spilte runder tar ligaene i Europa pause for at VM skal gjennomføres. VM er flyttet på grunn av de høye temperaturene i Qatar.

– Går du til finalen i VM eller om du kommer til semifinalene, så er du veldig opptatt. Så begynner det opp igjen i ligaen en uke senere, sier tyskeren.

VM-finalen i det kommende mesterskapet spilles 18. desember, åtte dager senere starter Premier League opp igjen med den 17. serierunden.

Tyskeren mener det er for lite tid på for mange kamper, og utdyper hva som provoserer ham:

– Mitt problem er at ingen snakker om det, selv om man vet at det ikke rett, da blir det ikke endret. Noe må endres, sier tyskeren og fortsetter:

– FIFA, UEFA, FA, Premier League - vennligst snakk sammen. Ett møte sammen der temaet er den viktigste delen av spillet: Nemlig spillerne.

Tidligere fredag svarte også Manchester City-manager Guardiola på hvordan fotball-VM så sent på året påvirker sesongen.

– Det er to sesonger nå, én før VM (i november/desember). Du kan ikke vinne eller tape tittelen da. Men du må starte godt, sier Guardiola.

Uttalelsene mot når årets VM spilles kommer etter en oppkjøring som har vært langt fra optimal for Liverpool, med tanke på skadelisten: Ibrahima Konaté, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain, Curtis Jones og Diogo Jota.

Men det var ikke bare dystre skader og kritikk av det kommende mesterskapet som preget fredagens pressekonferanse. Klopp kunne også bekrefte at nysigneringen Darwin Nuñez er klar for Premier League-spill.

– Darwin er klar, men det betyr ikke at han starter. Vi har forskjellige mulige løsninger, og Darwin trenger tid til å vende seg til ting. Men han har fått en god oppkjøring, fortalte Klopp.

Les også

 1. NFF be­krefter: Sol­bak­ken tjener tre gan­ger mer enn Riise

 2. Premier League: Alle bekreftede overganger

Publisert:
 1. Fotball
 2. FIFA
 3. UEFA
 4. Qatar
 5. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22006066
2Arsenal22006246
3Brentford21106244
4Tottenham Hotspur21106334
5Newcastle United21102024
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Henter tidligere Viking-spiller

 2. Politiet fant 31 stjålne sykler hjemme hos Sola-kvinne

 3. Stavanger-rektor: – Ja, jeg støtter lærer­ne

 4. Varsler styrtregn i Roga­land i kveld: Anbefaler folk å holde seg unna bratte skrå­ninger

 5. Innbrudd i Lura kirke – mann i 30-årene på­grepet

 6. Togene går som nor­malt etter stans mellom Stav­anger og Gand­dal