• 20 supertalenter

  Publisert 06. mai, kl. 10:10

 • De er tenåringer med et unikt utgangpunkt for å bli sportens største stjerner i fremtiden. VG-sporten presenterer 20 supertalenter under 20 år.

 • Jude Bellingham (19), fotball, England

  En av verdens mest ettertraktede nå. Erling Braut Haalands tidligere lagkompis blir etter all sannsynlighet solgt fra Borussia Dortmund til en av toppklubbene i England eller Spania. Slepen midtbanespiller med alle kvaliteter. Har allerede 24 A-landskamper og EM-sølv for England.

 • Summer McIntosh (16), svømming, Canada

  Blir regnet som en tenåringssensasjon. Vant som 15-åring to gull i fjorårets svømme-VM. I år har hun allerede fulgt opp med å sette verdensrekord på både 400 meter fri og 400 medley. 16-åringen mener det er begrensende å sette seg konkrete mål – hun tenker bare på å bli bedre.

 • Victor Wembanyama (19), basket, Frankrike

  Den 219 cm høye franskmannen blir regnet som det heteste objektet i årets NBA-draft. Var 180 allerede som niåring. Spiller nå for Metropolitans i Paris. Har tidligere sagt nei til tradisjonsrike Barcelona med begrunnelsen at ledelsen «ikke utfordret» ham nok.

 • Jordan Stolz (18), skøyter, USA

  Har hatt en fantastisk sesong med til samme åtte VM-gull i senior og junior. Dominerte VM i Heerenveen med å vinne 500, 1000 og 1500 meter. 18-åringen er tidenes yngste VM-vinner på enkeltdistanser. Fra West Bend i Wisconsin, 12 mil fra Madison hvor legenden Eric Heiden vokste opp.

 • Sky Brown (14), skateboard, Storbritannia

  Tok som 13-åring OL-bronse i skateboardøvelsen park i Tokyo-lekene for to år siden. Ble med det Storbritannias yngste OL-medaljør. Sto på pallen med 12-årige Kokona Hiraki. Sky Brown fulgte opp med VM-gull i fjor. Det unge fenomenet har japansk mor og britisk far.

 • Endrick (16), fotball, Brasil

  Endrick Felipe blir sett på som det største talentet i Brasil. Real Madrid har kontrakt med 16-åringen fra sommeren 2024. Den 173 cm høye spissen sammenlignes med Romario og Ronaldo. Endrick er Palmeiras yngste debutant og den nest yngste som har scoret i den brasilianske Serie A.

 • Coco Gauff (19), tennis, USA

  Var ikke engang fylt 16 da hun vant sin første WTA-tittel. Var samme år den yngste kvinnelige spilleren i Wimbledon noensinne og slo ut Venus Williams i første runde. Williams-søstrene er hennes store forbilder. Jenta fra Atlanta var i French Open-finalen i fjor.

 • Arch Manning (17), amerikansk fotball, USA

  Quarterbacken er født inn i en familie med dype tradisjoner. Bestefar Archie spilte i NFL i 13 sesonger og onklene Peyton og Eli vant begge Super Bowl to ganger. 17-årige Arch blir sett som et supertalent og arvtageren i NFL. Spiller foreløpig for The University of Texas.

 • Milla Grosberghaugen Andreassen (17), langrenn, Norge

  Har ennå to sesonger igjen som junior, men gjorde stor suksess i sitt første junior-VM i vinter. 17-åringen åpnet med sølv på sprinten og fulgte opp med gull både 20 km klassisk og 10 km fristil. Vant 13 av 14 juniorrenn denne sesongen og fulgte opp med 4., 5. og 6. plass i senior-NM.

 • Cameron Myers (16), friidrett, Australia

  Komet på mellomdistansene. På høyde med Jakob Ingebrigtsen. Har de siste månedene slått nordmannens tider som 16-åring på 1500 meter, en engelsk mil og 3000 meter. 16-åringen fra Canberra står notert med aldersrekorden for alle tre distanser i verden.

 • David Popovici (18), svømming, Romania

  Vant som den første på 49 år gull på både 100 og 200 meter fri i fjorårets svømme-VM. Vant også dobbelt i EM – da med verdensrekord på 100 m (46,86). Lærte å svømme som 4-åring for å rette opp sin skjeve ryggrad. God svært tidlig. Tok første rumenske juniorrekord som 10-åring.

 • Tilde Andersson (15), fotball, Norge

  Midtbanespilleren er LSK kvinners komet denne sesongen. Har blitt fast inventar i Toppserien allerede, etter å ha vært klubbens yngste debutant i fjor. Regnes som Norges største talent med kvikke føtter og godt hode. Har svensk far, men vil spille for Norge. Drømmer om Barcelona.

 • Theo Pourchaire (19), Formel 2, Frankrike

  Tenåringen ble sist sesong nummer to sammenlagt i Formel 2, bare tre poeng fra seieren. Leder foreløpig denne sesongen i klassen der fem måneder eldre Dennis Hauger også kjemper. Kjører for Art Grand Prix og er reserve for Formel 1-teamet Alfa Romeo.

 • Zoe Bäckstedt (18), sykkel, Storbritannia

  Waliseren – med meritert svensk far – er et multitalent på sykkelsetet. Har som junior vunnet VM-gull på landevei, i tempo, på bane og i sykkelcross. Zoe Bäckstedt også flere EM-gull. Har flyttet til Belgia og er nå i gang med en profesjonell seniorkarriere, men satser videre i flere disipliner.

 • Gavi (18), fotball, Spania

  Barcelonas nye perle sluttet seg til klubbens akademi allerede som 7-åring. Gavi blir sammenlignet med midtbanelegenden Xavi, som nå trener klubben. Tenåringen har allerede 19 landskamper for Spania og ble med sitt VM-mål den tredje yngste målscoreren i et VM-sluttspill noensinne.

 • Erriyon Knighton (19), friidrett, USA

  Tok som 18-åring bronse på 200 meter i VM sist sommer. Den yngste som noen gang har tatt en VM-medalje i sprint. Florida-løperen har gjort 200 på 19,49. Bare Usain Bolte og tre andre løpere har vært raskere. Ble i fjor for andre gang kåret til den mest lovende mannlige løperen i verden.

 • Maja Furu Sæteren (19), håndball, Norge

  Sentral da Norge vant junior-VM i fjor. Scoret seks da Ungarn ble senket i finalen. Kragerø-jenta har gjort suksess for Larvik denne sesongen. Ingen har scoret flere spillemål (123) enn Sæteren i den norske ligaen. Fast inventar på rekruttlandslaget, men har fortsatt ikke debutert for A-laget.

 • Salma Paralluelo (19), fotball, Spania

  Barcelonas kant har dominert yngre mesterskap: EM-gull og to VM-gull. Scoret to i fjorårets finale i junior-VM. Debuterte med tre scoringer for Spania A. Satte to da Norge ble slått i april. Caroline Graham Hansens lagvenninne på motsatt kant er lynkjapp. Stort friidrettstalent også.

 • Andreas Schjelderup (18), fotball, Norge

  Etter 10 scoringer på bare 17 kamper for Nordsjælland ble bodøværingen i januar solgt til Benfica. Overgangssummen skal være 150 millioner kroner. Fra Norge har bare Braut Haaland vært dyrere som tenåring. Venstrekant med målteft og store finteferdigheter. Har debutert for Benfica.

 • Connor Bedard (17), ishockey, Canada

  Har herjet i de yngre mesterskapene med to gull i junior-VM og ett i U18-VM. Regnes som et «generasjonstalent» på høyde med Sidney Crosby og Aleksandr Ovetsjkin av dagens spillere. Den unge poeng-kongen i WHL-laget Regina Pats er ønsket av mange i årets NHL-draft.

20 supertalenter

Publisert: Publisert:

VG presiserer at dette ikke nødvendigvis er de 20 største idrettstalentene i verden. Listen er ikke rangert. Det finnes helt sikkert andre tenåringer som dukker opp for å bli den nye Erling Braut Haaland, Jakob Ingebrigtsen eller en stor stjerne i andre grener.

Publisert: