Liverpool-stjerne hyller kvinnelig toppdommer

Stéphanie Frappart blir den første kvinnelige dommeren i en større UEFA-kamp for menn når Liverpool og Chelsea møtes i supercupen onsdag.

Stéphanie Frappart skal dømme supercupkampen mellom Liverpool og Chelsea onsdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Foran kampen får Frappart ros av Liverpools forsvarsbauta Virgil van Dijk. Han mener UEFA har gjort et godt valg av dommer og mener kjønn ikke spiller noen rolle.

– Kjønn ikke er relevant om du har nok kompetanse, noe hun tydelig har vist at hun har. Ellers hadde ikke UEFA utnevnt henne som dommer i en slik kamp. Det spiller ingen rolle om du er kvinne, bare se på CV-en hennes. Hun har gjort mange bra kamper tidligere, og det er en riktig avgjørelse å la henne dømme, sier nederlenderen ifølge Aftonbladet.

Virgil van Dijk og resten av Liverpool-spillerne er i Istanbul i forbindelse med UEFAs supercup. Foto: KEMAL ASLAN / REUTERS / NTB scanpix

Frappart er en av verdens mest rutinerte fotballdommere, med blant annet årets VM-finale på merittlisten.

Hun har tidligere dømt Ligue 1-kampen mellom Amiens og Strasbourg for herrer, og hun inngår i dommerteamet som skal dømme i den øverste franske divisjonen denne sesongen. Onsdag skriver 35-åringen et nytt kapittel i fotballhistorien når hun dømmer i UEFAs supercup.

Supercupen spilles mellom vinnerne av mesterligaen (Liverpool) og Europaligaen (Chelsea). Kampen spilles klokken 21 i Istanbul.

Tidligere har Nicole Petignat fra Sveits dømt tre kvalifiseringskamper til UEFA-cupen mellom 2004 og 2009.

Publisert:
  1. Liverpool FC
  2. Virgil van Dijk

Mest lest akkurat nå

  1. Brann i speiderhytta ved Hålandsvatnet

  2. Den omkomne hadde jobbet i bedriften i 44 år: – Vi er sterkt preget av ulykken

  3. Slik vil Laerdal bygge nytt hovedkontor

  4. Eigersund: - Vi har ikke kontroll på smitten

  5. Preikestolen gir millioninntekter til grunneierne i 40 år: – God butikk

  6. Sverige landslagssjef får kritikk tross bragd: – Ga bort sjansen til å vinne