Liverpool-stjerne hyller kvinnelig toppdommer

Stéphanie Frappart blir den første kvinnelige dommeren i en større UEFA-kamp for menn når Liverpool og Chelsea møtes i supercupen onsdag.

Publisert: Publisert:

Stéphanie Frappart skal dømme supercupkampen mellom Liverpool og Chelsea onsdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

  • NTB

Foran kampen får Frappart ros av Liverpools forsvarsbauta Virgil van Dijk. Han mener UEFA har gjort et godt valg av dommer og mener kjønn ikke spiller noen rolle.

– Kjønn ikke er relevant om du har nok kompetanse, noe hun tydelig har vist at hun har. Ellers hadde ikke UEFA utnevnt henne som dommer i en slik kamp. Det spiller ingen rolle om du er kvinne, bare se på CV-en hennes. Hun har gjort mange bra kamper tidligere, og det er en riktig avgjørelse å la henne dømme, sier nederlenderen ifølge Aftonbladet.

Virgil van Dijk og resten av Liverpool-spillerne er i Istanbul i forbindelse med UEFAs supercup. Foto: KEMAL ASLAN / REUTERS / NTB scanpix

Frappart er en av verdens mest rutinerte fotballdommere, med blant annet årets VM-finale på merittlisten.

Hun har tidligere dømt Ligue 1-kampen mellom Amiens og Strasbourg for herrer, og hun inngår i dommerteamet som skal dømme i den øverste franske divisjonen denne sesongen. Onsdag skriver 35-åringen et nytt kapittel i fotballhistorien når hun dømmer i UEFAs supercup.

Supercupen spilles mellom vinnerne av mesterligaen (Liverpool) og Europaligaen (Chelsea). Kampen spilles klokken 21 i Istanbul.

Tidligere har Nicole Petignat fra Sveits dømt tre kvalifiseringskamper til UEFA-cupen mellom 2004 og 2009.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Smitteutbruddet i Haugesund: - Involverer flere hundre mennesker

  2. Ektemannen Artur leter på 11. dagen etter sin kone, Elżbieta

  3. Tre nye smittetilfeller i Sandnes siste døgn - knyttet til Polen og Hurtigruten

  4. Fritidsbåt totalskadet i brann

  5. Gjedebo-millioner til Innovation Dock - starter opp i Sandnes

  6. Stavanger-kvinne blir tidenes yngste deltakar i «Mesternes mester»

  1. Liverpool FC
  2. Virgil van Dijk