MDG-topp stoppet Gamst Pedersens oppdrettsplaner

Fotballspiller Morten Gamst Pedersens planer om å etablere oppdrettsvirksomhet blir stoppet av MDG-ordfører Ørjan Jensen i Vardø kommune.

Publisert: Publisert:

Morten Gamst Pedersens planer om å etablere oppdrettsvirksomhet i Vardø blir stoppet av påtroppende MDG-ordfører i kommunen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

  • NTB

Påtroppende ordfører Ørjan Jensen (MDG) i Vardø kommune vil jobbe for at det ikke blir etablert åpne oppdrettsanlegg i kommunen i neste periode, sier han til Fiskeribladet.

– Velgerne stemte fram partier med dette synspunktet med over 50 prosent av stemmene. Selvfølgelig er ikke oppdrett i åpne anlegg aktuelt i perioden, sier han.

Jensen vil samtidig påvirke partier og myndigheter til å stille strengere krav til oppdrettsnæringen.

Les også

TILs superveteran føler seg ikke som en syndebukk

Les også

Denne taklingen gjør at TIL-spilleren må stå over «Slaget om Nord-Norge»

Gamst Pedersen sikret seg en opsjonsavtale med Vardø kommune i februar i år. Avtalen skulle gi selskapet han representerer, Vardiar AS, førsterett på en lokalitet som skulle åpnes i forbindelse med rullering av kystsoneplanen. Avtalen skapte store reaksjoner blant fiskere i Vardø da det viste seg at oppdrettsanlegget skulle lokaliseres på et viktig kongekrabbefelt i Varangerfjorden.

Planene ble støttet av Arbeiderpartiets ordførerkandidat Robert Jensen i Vardø kommune. Arbeiderpartiet mistet imidlertid flertallet kommunevalget. Miljøpartiet De Grønne fikk 23,2 prosent av stemmene.

(©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Så dypt skal det være under stupebrett

  2. Kvinne hentet av ambulanse etter sykkel-krasj ved Store Stokkavatn

  3. 100 restauranter konkurs som følge av korona

  4. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke hjemme

  5. Treningssentrene må fortsatt vente med gjenåpning

  6. Skoleelever opplever utestenging og fæle kommentarer i skolechat, men kommunene vil ikke stenge chatten

  1. MDG
  2. Tromsø IL