Idrettsforbundet ber IOC om å ikke arrangere OL før koronapandemien er under kontroll

Det norske idrettsforbundet (Nif) har sendt et brev til president Thomas Bach i Den internasjonale olympiske komité (IOC) om å ikke gjennomføre OL 2020 i Tokyo før koronapandemien er under kontroll.

IOC-president Thomas Bach har fått brev fra det norske idrettsforbundet om å utsette OL i Tokyo til situasjonen rundt koronapandemien er under kontroll. Foto: Foto: Laurent Gillieron / AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

I brevet fremkommer det at Nif er bekymret for den vanskelige situasjonen i Norge og på verdensbasis etter utbruddet av koronaviruset, som har stanset all idrett over store deler av verden.

– Nif ber IOC om at OL i Tokyo 2020 ikke gjennomføres før pandemisituasjonen er under kontroll, skriver idrettsforbundet i en pressemelding.

Den norske idrettspresidenten Berit Kjøll presiserer at uansett utfall av IOCs beslutning, vil det norske idrettsforbundet gjøre selvstendige nasjonale vurderinger knyttet til egne utøvere og deres deltagelse i OL og Paralympics i Tokyo.

– På bakgrunn av den høyst uavklarte situasjonen i Norge og i store deler av verden for øvrig, er det hverken forsvarlig eller ønskelig å sende norske utøvere til OL eller Paralympics i Tokyo til 2020 før verdenssamfunnet har lagt denne pandemien bak seg, sier Kjøll i pressemeldingen.

Lørdag sa Japans statsminister Shinzo Abe at landet kommer til å avvikle lekene som planlagt i juli og august.

(©NTB)

Les også

  1. Politimannen kom med en uventet beskjed. Det ble starten på et av tidenes største idrettseventyr.

Publisert:
  1. Norges Idrettsforbund

Mest lest akkurat nå

  1. Åse ble den første av 92.000 som skal massevaksineres

  2. Åtte fikk bot på E39 på Tasta

  3. Hvorfor står det kroatiske firmabiler utenfor et hotell på Lura?

  4. FHI vurderer ny vaksine­strategi. Disse tre endringene kan få oss raskere i mål

  5. – Er det noe skatte­fradrag for hjemme­kontor?

  6. Smitte­tallene i Norge nesten halvert siden toppen