Idrettsforbundet ber IOC om å ikke arrangere OL før koronapandemien er under kontroll

Det norske idrettsforbundet (Nif) har sendt et brev til president Thomas Bach i Den internasjonale olympiske komité (IOC) om å ikke gjennomføre OL 2020 i Tokyo før koronapandemien er under kontroll.

IOC-president Thomas Bach har fått brev fra det norske idrettsforbundet om å utsette OL i Tokyo til situasjonen rundt koronapandemien er under kontroll.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

I brevet fremkommer det at Nif er bekymret for den vanskelige situasjonen i Norge og på verdensbasis etter utbruddet av koronaviruset, som har stanset all idrett over store deler av verden.

– Nif ber IOC om at OL i Tokyo 2020 ikke gjennomføres før pandemisituasjonen er under kontroll, skriver idrettsforbundet i en pressemelding.

Den norske idrettspresidenten Berit Kjøll presiserer at uansett utfall av IOCs beslutning, vil det norske idrettsforbundet gjøre selvstendige nasjonale vurderinger knyttet til egne utøvere og deres deltagelse i OL og Paralympics i Tokyo.

– På bakgrunn av den høyst uavklarte situasjonen i Norge og i store deler av verden for øvrig, er det hverken forsvarlig eller ønskelig å sende norske utøvere til OL eller Paralympics i Tokyo til 2020 før verdenssamfunnet har lagt denne pandemien bak seg, sier Kjøll i pressemeldingen.

Lørdag sa Japans statsminister Shinzo Abe at landet kommer til å avvikle lekene som planlagt i juli og august.

(©NTB)

Les også

  1. Politimannen kom med en uventet beskjed. Det ble starten på et av tidenes største idrettseventyr.

Publisert:
  1. Norges Idrettsforbund

Mest lest akkurat nå

  1. Se hvor mye det har snødd i Sirdal

  2. Alec Baldwin skjøt og drepte en filmfotograf ved et uhell

  3. FHI: – Flere bør ta 3. dose koronavaksine

  4. Storbritannias dronning på sykehus

  5. Ble tobarnsmor med 18 års mellomrom: – Jeg er ikke lenger så skråsikker

  6. Slutt på midlertidig bevæpning av politiet