Skiskytterstjernen Martin Fourcade legger opp

Den franske skiskytterstjernen Martin Fourcade melder fredag at han gir seg som aktiv skiskytter etter inneværende sesong.

Martin Fourcade legger opp.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

I en lengre post på sin Facebook-profil oppsummerer en av tidenes mest suksessrike skiskyttere sin lange karriere og forteller at han nå går nye veier.

– Det er tid for å ta farvel. Takk for denne reisen, skriver Fourcade.

31-åringen har blant annet tatt fem OL-gull og tolv VM-gull i sin innholdsrike karriere. I tillegg har han vunnet verdenscupen sammenlagt sju ganger.

Nå er karrieren over.

Blitt voksen
I fredagens meddelelse skriver den franske stjernen at duellene mot store konkurrenter som Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Anton Sjipulin, Simon Schempp og Johannes Thingnes Bø har bidratt til at drømmene hans har gått i oppfyllelse.

– Jeg har kjempet og vunnet. Jeg har slitt også. Jeg falt og reiste meg. Framfor alt har jeg blitt voksen, skriver Fourcade.

Nå skal livet vies til andre ting, deriblant familien.

Varslet

Franskmannens beslutning om å legge opp kommer ikke helt overraskende. Allerede i forbindelse med VM i Anterselva tidligere i vinter antydet 31-åringen at karrieren kunne være over ved sesongslutt.

Les også

Thingnes Bø suveren igjen

Les også

Bø-suksessen fortsetter – klart best foran tomme tribuner

I mesterskapet i Italia vant han normaldistansen og tok gullet han manglet i karrieren. Fourcade gir seg som en av de største i skiskytterhistorien.

– Jeg kunne ha gitt meg etter OL i 2018, som ble kronet med tre gull, men jeg ønsket fortsatt å følge det gamle sporet, skriver franskmannen fredag.

Han gir seg nøyaktig ti år etter at han tok sin første verdenscupseier. Den kom også i Kontiolahti. Dermed er ringen på mange måter sluttet.

(©NTB)

Publisert:
  1. Skiskyting

Mest lest akkurat nå

  1. Knut Arild Hareide flytter til Rogaland

  2. Usikker på munnbind-rutinen? Du er ikke alene! Her er fasit

  3. Bertelsen & Garpestad gikk for storstilt julebord: - De ansatte fortjente det

  4. Viking-veteranen skal hylles: – Han har betydd utrolig mye

  5. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

  6. Sånn tenker en fastlege om deg og ditt