Genierklærer mannen som nærmer seg fotballsensasjon

Italienske Claudio Ranieri er på vei mot en enorm bragd etter seier borte mot Manchester City.

SUKSESSTRENER: Claudio Ranieri tok over Leicester sist sommer og er i ferd med å gjennomføre sitt livs bragd.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Manchester City–Leicester City 1–3

— Ja, hva kan man si? Hvis Leicester vinner serien, er det den største sensasjonen noen gang i engelsk fotball. Det skal selvfølgelig manageren ha en enorm ære for. Ranieri har dyrket en fotball de er komfortabel med og har kjøpt smart, sier TV 2s Øyvind Alsaker.

TV 2s fotballkommentator, Øyvind Alsaker.

Han kommenterte da Leicester igjen sjokkerte, denne gangen med 3-1-seier borte mot Manchester City. To scoringer av Robert Huth og et praktmål av Riyad Mahrez sørget for at de blåkledde nå har en fem poengs luke på toppen av Premier League-tabellen. LES OGSÅ:

Les også

Norske Celina debuterte med målgivende for City: - Jeg har mye mer å by på

Les også

Celina debuterte med målgivende da Leicester sjokkerte Manchester City

— En maktdemonstrasjon

— Å sette sammen et fotballag handler om så mange biter at det er nesten umulig å sette alle rett, men det har han åpenbart gjort, sier fotballekspert Lars Tjærnås.

Fotballekspert Lars Tjærnås

På et halvt år har Ranieri forvandlet Leicester fra nedrykkskandidat til å kjempe om serietittelen. På spørsmål om det er på tide å genierklære mannen, er ikke Tjærnås i tvil.— Ja. Uansett hvordan det ender har han gjort en formidabel jobb, sier han.

Les også

I dag må Leicester hoppe over sesongens høyeste hinder så langt

Lørdagens oppgjør på Etihad var da mange trodde eventyret skulle ta slutt. Istedenfor ble det dagen Leicester for alvor viste at de blir å regne med til siste slutt. At det ble 3–1 i Manchester var velfortjent.

— De vil være med helt inn. Med så mye som lå i kampen i dag, med Manchester City som måtte vinne, å da vinne så komfortabelt, det er en maktdemonstrasjon, sier Øyvind Alsaker.

Uansett hvordan det ender har han gjort en formidabel jobb.

— Det er mange kamper igjen, vi kan ikke snakke om tittelen nå. Dette var en stor seier, men vi må fortsette å holde det gående, sa Riyad Mahrez etter kampen i et intervju vist på TV 2.

God Celina-debut

Sergio Agüero pyntet på resultatet for hjemmelaget rett før slutt. Han stusset ballen i det lengste hjørnet etter målgivende pasning fra Bersant Celina fra Drammen. Norsk-kosovoalbaneren fikk spille det siste kvarteret i det som var hans Premier League-debut da han ble byttet inn for yndlingsspilleren David Silva.

Celina har U-landslagskamper for Norge, men bekreftet nylig at han velger å spille landskamper for Kosovo.

— Det var en deilig følelse å komme innpå, men dårlig at vi ikke vant. Jeg føler debuten gikk bra, men jeg vil ha mer. Jeg har mye mer å by på og håper å få spille mer, sier Celina.

Han ble byttet inn for David Silva, en spiller han tidligere har vært tydelig på er en favoritt.

— Det er litt spesielt, men det hadde vært bedre om han var på banen så jeg kunne spille med ham, sier 19-åringen.

To timer senere spilte Liverpool, uten en syk Jürgen Klopp, hjemme mot Sunderland. Liverpool ledet 2-0, men kastet bort to poeng i sluttminuttene. Tottenham er med i tittelkampen, og lørdag fortsatte storformen da de vant 1–0 hjemme mot Watford.

Vardy forlenget med Leicester

Premier Leagues toppscorer Jamie Vardy har forlenget kontrakten med Leicester. Avtalen strekker seg til 2019. Ifølge Sky Sports er avtalen verdt 80.000 pund i uka takket være spissens sensasjonelle sesong hittil.

29-åringen er toppscorer i Premier League med sine 18 mål. Hovedpersonen selv er henrykt over å ha signert en ny avtale.

Vil tilbakebetale

– Jeg er absolutt henrykt over å kjempe om noe så gjevt med denne klubben. Jeg har aldri opplevd en atmosfære som dette. Fra eierne, til manageren og hans støtteapparat, til spillerne og fansen. Jeg vil være en del av det i lang tid, uttalte han ifølgeSky Sports.

Leicester leder tabellen med 53 poeng. Lørdag ble Manchester City slått på bortebane.

– Leicester City har vist utrolig stor tro og tillit til meg siden dagen jeg ankom klubben for tre og et halvt år siden, og det er umulig å beskrive hvor mye det har hjulpet meg. Jeg vil for alltid være takknemlig for investeringen klubben gjorde i meg, og jeg vil arbeide hver dag for å tilbakebetale det.

Utstråler rett innstilling

Også Leicester-manager Claudio Ranieri har uttalt seg etter at hans toppscorer signerte en ny kontrakt.

– Jamie er en kriger. Han har hatt en utrolig reise for å komme til dette punktet i karrieren og fortsetter å spille kamper som om det skulle vært hans siste. Jeg elsker den innstillingen, noe som er en kvalitet jeg vil ha i mine spillere over alt annet. Han har vist hvilken fantastisk spiller han er, og enda viktigere er han et medlem av en fantastisk spillergruppe. Jeg er veldig fornøyd med at han vil være hos oss i lang tid framover.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk