Her er Norges tropp til helgens verdenscup i alpint

14 norske alpinister kjører verdenscup i helgen.

Publisert: Publisert:

Aksel Lund Svindal og Ragnhild Mowinckel skal kjempe om verdenscupseire i henholdsvis Canada og USA kommende helg. Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Norges Skiforbund sender sju herrealpinister til Lake Louise og sju kvinner til Killington for verdenscupkonkurranser kommende helg.

I canadiske Lake Louise starter Aksel Lund Svindal og de andre fartskjørerne sin sesong. Norge har historisk sett sterke resultater fra den canadiske løypa og stiller et sterkt lag i utfor og super-G lørdag og søndag.

 • FÅTT MED DEG DENNE? Norge søker alpin-VM i 2027

Foruten Svindal er Kjetil Jansrud, Aleksander Aamodt Kilde, Rasmus Windingstad, Bjørnar Neteland, Adrian Smiseth Sejersted og Stian Saugestad tatt ut til helgens renn.

– Lake Louise er tradisjonelt et bra sted for oss. Vi har gjort våre saker bra der, og det knytter seg alltid spenning til sesongens første fartsrenn. Vi har flere sterke kort på startstreken, og gutta er godt forberedt. På jentesiden har vi hatt en fantastisk sesongåpning, og Killington med sine flotte forhold og rammer som vi tradisjonelt sett har trivdes i, blir kjempespennende, sier alpinistenes sportssjef Claus Johan Ryste.

Kvinnene kjører slalåm og storslalåm i USA, og Nina Haver-Løseth, Mina Fürst Holtmann, Maren Skjøld, Kristin Anna Lysdahl, Kristine Haugen og Thea Stjernesund er uttatt til begge renn. I tillegg skal OL-sølvvinner Ragnhild Mowinckel i aksjon i storslalåm.

(©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Raser mot kriminell misbruk av krisetiltak

 2. Ingrid (76) ble smittet på bussen: – En fantastisk tur, jeg kjenner meg helt frisk

 3. Kommuneoverlege om busstur for pensjonister: – Jeg ville tenkt meg grundig om

 4. «Som å stupe inn i luksusfellen»

 5. Fem koronasmittede tok hurtigbåt hjem

 6. Drapsforsøket i Sandnes: Politiet var kjent med konflikt mellom partene

 1. Alpint
 2. Ragnhild Mowinckel
 3. Aksel Lund Svindal
 4. Kjetil Jansrud
 5. Aleksander Aamodt Kilde