Nå stortrives Birkir Bjarnason

<p>Etter at Pescara fikk ny trener for et par uker siden, har Birkir Bjarnason startet begge kampene.</p>

BRUKES: Birkir Bjarnason mener Pescara har spilt mye bedre etter at Christiano Bergodi overtok som trener for bunnlaget. Her fra oppgjøret mot Roma og Francesco Totti. Foto: Sandro Perozzi

 • Stig Nilssen
  Stig Nilssen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Stavanger: — Jeg er i veldig god form og føler den nye treneren har tro på meg. Jeg er glad for tiden, sier Bjarnason til Aftenbladet.

Søndag scoret han sitt første seriemål da Pescara møtte Napoli. Headingen i krysset var likevel en fattig trøst, Pescara tapte 1-5 og ligger sist på tabellen i Serie A med 11 poeng på 15 kamper.

Bjarnason ser imidlertid håp for sitt nyopprykkede lag. Giovanni Stroppa, som hentet Bjarnason på lån fra Standard Liege denne sesongen, måtte forlate jobben for to uker siden. Inn kom Christiano Bergodi.

Han har vist den tidligere Viking-spilleren stor tillit, og gitt ham plass i startelleveren både mot Roma og Napoli. På de 13 oppgjørene under Stroppa, spilte Bjarnason bare to fra start og hadde to innhopp.

-Totalt sett er jeg ikke fornøyd med bare fire kamper fra start. Jeg kom jo hit for å spille. Samtidig kan jeg ikke tenke slik. Nå er det bare å se framover.

Jeg har fått beskjed om at de er fornøyd med meg, understreker islendingen.

Byttet trener

Bergodi har lagt om formasjonen etter at han overtok. Bjarnason spiller venstre indreløper i en 5-3-1-1-formasjon. Ifølge midtbanespilleren spilte Pescara bra da de tapte 0-1 mot Roma. De hang også godt med første timen mot Napoli, men fikk det etter hvert tungt med bare 10 spillere på banen.

Utvisninger har generelt sett vært et stort problem for Bjarnasons lag denne sesongen. Hele fire røde kort på 15 kamper forteller sitt.

-Det er selvsagt for mange, vi kan ikke holde på slik. Noen av kortene har vært hodeløse, andre mer nødvendige, påpeker han.

-Dere er nyopprykka, ligger sist på tabellen, slipper inn mange enkle mål og spiller omtrent hver tredje kamp med én mann mindre. Har dere noen sjanse til å overleve i Serie A?

-Ja, det er ikke mer enn fire poeng opp til sikker plass. Vi har spilt mye bedre i de to siste kampene, da har vi møtt gode lag som Roma og Napoli. Det er høyere nivå her enn noe annet jeg har opplevde, topplagene er fantastisk gode, men vi skal plukke poeng framover, svarer Bjarnason.

Vil ikke til Serie B

Pescara har leid Bjarnason fram til midten av mai, da er sesongen i Italia over. Den italienske klubben har også opsjon på å kjøpe ham fri fra Standard Liege. 24-åringen har to år igjen av kontrakten med den belgiske klubben.

Foreløpig vet ikke islendingen hva som skjer etter sesongen. Men dersom Pescara rykker ned, er han ikke lysten på spill i serie B.

-Dersom vi holder oss, vil jeg absolutt bli værende i Italia. Jeg ser langt mer positivt på situasjonen nå, legger han til.

Allerede onsdag er det ny kamp for Pescara. Da møter de Cagliari på bortebane i cupen. Nettopp Cagliari ble beseiret 2-1 på samme bane i sjette serierunde. Deretter venter hjemmekamp i serien mot Genoa søndag.

-Vi ser absolutt mulighetene for to seirer nå. Det laget har vist i de to siste seriekampene, har vært veldig lovende, påpeker Bjarnason.

Les også

 1. Bjarnason-mål til ingen nytte

Publisert:
 1. Italiensk fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Ble kalt gris, veltet bord med boller og ellevill feiring: – Deilig å slå «Rolex-guttene»

 2. Trude (38) vart overfallen på jobb. Då starta ein ni år lang kamp.

 3. Politiet: Barn skal være påkjørt ved skole i Klepp

 4. SUS-leger på sporet av livreddende blodprøve. Nå åpner de forskningssenter i Sandnes

 5. Russebuss-russ raser mot rulleforbud – får støtte fra jurist

 6. Ukjent smittekilde uroer i Eigersund