Ronaldo avviste all skyld i retten

Fotballstjernen måtte svare på anklagene om skattejuks.

Cristiano Ronaldo må møte i retten.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Cristiano Ronaldo møtte mandag i retten for å svare på anklagene om at han har snytt spanske skattemyndigheter. Real Madrid-stjernen avviste all skyld.

I juni ble det kjent at den spanske påtalemyndigheten hadde opprettet sak mot portugiseren. Han er beskyldt for å ha unndratt seg skatt på 14,7 millioner euro, rundt 136 millioner kroner, gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

Ronaldo måtte svare for seg i en domstol i Pozuelo de Alarcon, en rik forstad til Madrid. Han møtte opp rett fra ferie, og i retten måtte han svare på spørsmål fra dommer Monica Gomez i rundt 90 minutter. Real-stjernen nektet for å ha gjort noe galt, skriver nyhetsbyrået AP.

32-åringen brukte en bakdør for å slippe unna den ventende pressen.

Påtalemyndighetens påstand om Ronaldos skattesnusk skal være basert på en rapport fra det spanske skattevesenet (AEAT). Anklagene går ut på at Ronaldo i 2010 opprettet en forretningsstruktur som skulle skjule deler av inntektene hans i Spania.

Les også

Spanias store krise gjorde «Beckham-loven» uspiselig. Det ble starten på stjernenes skattetrøbbel.

Risikerer fengsel

De første anklagene mot stjernespilleren dukket opp i forbindelse med «Football Leaks»-avsløringen i desember i fjor.

Ronaldos agentbyrå uttalte da at han har oppfylt sine skattemessige forpliktelser, og at dokumentasjonen var oversendt skattemyndighetene i Spania.

32-åringen, som ifølge Forbes er verdens best betalte idrettsutøver, har avfeid alle anklager også tidligere. Portugiseren risikerer fengselsstraff om han blir funnet skyldig.

Les også

Da etterforskeren møtte den mektige fotballtoppen, ble han forferdet over oppførselen hans: – Dypt urovekkende

Flere saker

Flere andre Spania-proffer er også tatt for skattefusk de siste årene. Spanske myndigheter legger ned store ressurser i å etterforske disse sakene.

Barcelonas superstjerne Lionel Messi ble i fjor sommer dømt til fengsel i 21 måneder og 19 millioner kroner i bot for skatteunndragelser. Han slapp å sone fordi slike førstegangssaker i Spania gir betinget fengsel.

Tidligere i sommer ble det også kjent at Manchester United-manager José Mourinho er under etterforskning for skatteunndragelser på rundt 30 millioner kroner. Saken dreier seg om årene 2011 og 2012, da han var trener i Real Madrid.

(©NTB)

Publisert: