Kom til Liverpool som 6-åring: Tirsdag kveld ble han helten

Hoffenheims Håvard Nordtveit scoret selvmål mot engelskmennene i playoff til Champions League.

 • Kurt B. M. Haugli
  Kurt B. M. Haugli
  Aftenposten
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Hoffenheim-Liverpool 1–2

Liverpool er på god vei til gruppespillet i Mesterligaen etter å ha slått fireren i Bundesliga forrige sesong på bortebane.

Laget fra nordvest i England har en stor fordel når returoppgjøret går av stabelen på Anfield om en uke.

Den store helten og mannen som kommer til å stjele overskriftene, er bare 18 år gammel. Trent Alexander-Arnold fikk plass i Jürgen Klopps tropp mot Hoffenheim.

Ungdommelig mot

Da Liverpool fikk frispark fra 25 meter etter 35 minutter i første omgang, tok 18-åringen freidig ansvaret. Gutten som har gått alle gradene i klubben og er fra Liverpool, satte ballen i det venstre hjørnet til Hoffenheim-keeper Oliver Baumann.

Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher la ut dette bildet av Trent Alexander-Arnold etter det sylfrekke frisparkmålet. Det er tatt i 2009 på Elland Road i Leeds hvor Liverpool møtte Leeds i Carling Cup. Da hadde han allerede vært i Liverpool-akademiet i fem år.

Der og da sørget han for at det er stor sannsynlighet for at Liverpool stikker av med en plass i gruppespillet i Champions League og et ikke ubetydelig tilskudd til klubbkassa fra UEFA.

At unggutten skulle bli Liverpool-spiller er ingen tilfeldighet. Han er fra West-Derby hvor Liverpools treningsanlegg Melwood ligger. Han var ikke gamle karen da Liverpool mente at dette var en guttunge som burde få trene på Melwood ofte.

Håvard Nordtveit kom inn som innbytter mot Liverpool. Foto: RALPH ORLOWSKI / X00960

Til Liverpool som 6-åring

Han er født i 1998 og i 2004, bare seks år gammel, ble han innruller i Liverpool-akademiet.

Det har lenge gått gjetord om talentet til Alexander-Arnold, og legendariske Steven Gerrard nevner ham i sin biografi som en kommende stjerne i klubben.

Hoffenheim hadde allerede spolert et straffespark da Liverpool gikk opp i ledelsen. De fortsatte å spolere muligheter til å ta igjen ledelsen til det engelske laget.

Her sender Trent Alexander-Arnold ballen i en bue over og rundt Hoffenheim-muren og i mål. Foto: Michael Probst / TT / NTB Scanpix

Og da skjer det som så ofte skjer. Liverpool kom på en av sine angrep og James Milner raidet venstrekanten før han la ballen inn mot mål. Eller forsøkte han kanskje å styre den i det lengste hjørnet.

Uansett: Ballen touchet brystkassen til Håvard Nordtveit som kom inn for Hoffenheim i annen omgang. Ballen gikk utagbart inn i det lengste hjørnet for keeper Baumann.

– Jeg prøvde å blokkere et innlegg, men jeg gir i stedet ballen en stuss og ballen går i det lengste hjørnet. Fint mål, sa Håvard Nordtveit til Viasat Fotball med en smule ironi etter at det hele var over.

Reduseringen

Da var det et drøyt kvarter igjen av kampen. Det så mørkt ut for Hoffenheim.

Men et aldri så lite håp om at under kan skje på Anfield i neste uke ble tent da innbytter Mark Uth reduserte til 1–2 i det 86. minutt.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Steven Gerrard
 3. Håvard Nordtveit
 4. Liverpool FC

Mest lest akkurat nå

 1. Stangeland Maskin: Alle ansatte får permitterings­varsel

 2. Italias datatilsyn krever svar om aldersgrense etter Tiktok-dødsfall

 3. Sandnes, Sola og Randaberg trosser faglige koronaråd: - Blir helt feil, mener Stavanger

 4. Tom Tvedt har fått ny jobb – kaster seg inn i saken som splitter Jæren

 5. Meteorologen kommer med iskald beskjed: - Slik fortsetter det

 6. Slik er de nye, lokale koronareglene – enkelt forklart