Marit og Marius skal bo på hvert sitt hotell i VM

Marit Bjørgen innrømmer at det er en utfordring å få nok hvile. I VM skal hun og sønnen Marius bo på hvert sitt hotell.

SKAL TIL VM: Sønnen Marius skal være med Marit Bjørgen også til Lahti-VM, men der skal de bo på to ulike hoteller. Slik får skidronningen best mulig oppladning til VM-øvelsene.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

LILLEHAMMER: – Fred (Børre Lundberg, samboer) og Marius skal bo på et annet hotell der. Det er også på grunn av plassmangel. Vi skal jo bo sammen med hopp- og kombinertutøverne. Jeg tror det er best, for da har jeg fokus. VM er det viktigste og da må jeg fokusere på det, sier Marit Bjørgen til Adresseavisen.

VM i Lahti starter 22. februar.

Under fem-kilometeren på Lillehammer lørdag gikk Bjørgen inn til tredjeplass. Jessica Diggins fra USA vant foran Heidi Weng.

Les også

Advarer etter Bjørgen-comeback: – Kan utklasse resten av verden hele sesongen

Var litt sliten

– Utfordringen er å få nok hvile. Jeg kjente at jeg var litt sliten i dag, forteller Bjørgen.

Hverdagen har naturlig nok blitt helt annerledes etter at hun ble mamma for snart ett år siden. Sønnen Marius er på plass på Lillehammer denne helga. Han vil også være i nærheten av mamma Marit under verdensmesterskapet i Lahti i februar.

– En utfordring er å få nok hvile og å få restituert seg godt nok, sier Bjørgen, som samtidig synes den nye tilværelsen fungerer bedre enn hun hadde regnet med.

– Jeg synes ting har gått veldig bra i forhold til der jeg var i august. Slik sett har jeg hatt en god utvikling.

Les også

Bjørgen splittes fra sønnen natta før skirenn

Les også

Slik opplever Bjørgen den første helga uten sønnen

Fem timers søvn

Utfordringen er totalbelastningen.

– Marius er med meg. Jeg slipper ikke bare alt og har kun fokus på ski. Jeg vil jo ha fokus på han også.

Overfor Adresseavisen forteller Bjørgen at hun natta før fem-kilometeren på Lillehammer hadde fem timers sammenhengende søvn på det meste.

– Innimellom får jeg sove på eget rom, men når jeg sover sammen med Fred og Marius så blir det ikke ei sammenhengende natt.

Les også

Marit Bjørgen tok seieren i sitt comeback: - Det er kanskje mamma-effekten

Full aktivitet

Heller ikke på dagen har hun samme mulighet som før til å hvile.

– Det er full aktivitet på dagtid. Det kan være at jeg noen ganger får mulighet til å sove på dagtid, men ikke så ofte. Jeg hadde mye mer tid til å slappe av før. Nå går det nesten i hundre hele tiden, smiler hun.

Til tross for det nye livet imponerer Bjørgen med å kjempe helt i verdenstoppen. Sesongens klare hovedmål er Lahti-VM og da blir mulighetene for søvn og hvile enda bedre.

Publisert: