Marielle (25) tok verdenscup-bronse kun to måneder etter fødsel

Taekwondo-utøveren trente for fullt mens lille Josefine lå i magen. Slikt blir det medalje av.

FRA FØDSEL TIL BRONSE PÅ TO MÅNEDER: Marielle Lind har imponert mange etter at hun tok bronse under World Cup i Taekwondo i Budapest med sin to måneder gamle datter, Josefine, på sidelinjen. FOTOCOLLAGE: JOSTEIN VÆRNES/ PRIVAT
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Denne uken tok Marielle Lind (25) fra Bergen Taekwondo klubb bronse i mønster under World Cup i ITF Taekwondo i Budapest med sin to måneder gamle datter på sidelinjen.

25-åringen sier at hun ikke hadde større ambisjoner enn at hun ønsket å kunne gå av matten og føle at hun har gjort en god jobb. Som regjerende europa— og verdensmester ville hun ikke delta dersom hun ikke opplevde at formen var ok.

— Jeg er jo ikke i nærheten av formen jeg hadde før, men det skulle jo bare mangle. Samtidig har jeg jo aldri lyst til å tape, så det var veldig kjekt å ta bronsen, sier Lind.

Les også

«Norsk langrenn er svertet for alltid»

Trente gjennom hele svangerskapet

Mange er imponert over hva hun har fått til, for 7. august ble nemlig 25-åringen mamma til lille Josefine.

— Det er nok en kombinasjon av at jeg har trent veldig godt, og at jeg har mye erfaring gjennom konkurranser de siste ti årene, sier hun.

HØYGRAVID: Marielle Lind trente minimum fem ganger i uken til like før fødsel. Nå tok hun bronse under World Cup i Taekwondo i Budapest kun to måneder etter hun fødte lille Josefine. FOTO: PRIVAT

Lind forteller at hun har vært i god form gjennom hele svangerskapet, og at hun hele tiden har hatt som mål å komme raskt tilbake.Hun trente fem ganger i uken frem til et par dager før fødselen.

— Jeg trente stort sett slik jeg alltid har gjort det, men måtte tilpasse noe av treningen på grunn av magen. Formen har vært god, men det er klart at det gikk litt tregere og var litt tyngre da jeg var høygravid, ler hun.

Etter at lille Josefine kom til verden, har hun trent tre ganger i uken fra den lille var rundt tre uker. Noen ganger fire.

— Da er hun med pappaen, eller hos besteforeldre. Vi er heldige som har folk rundt oss som stiller opp.

Les også

Overrasket Kalla: - Jeg vil ikke tro det er sant

Vil fortsette satsingen

Lind synes det er gøy at all treningen i svangerskapet har gjort at hun fortsatt klarer å hevde seg i toppen, og ser nå at hun har litt å strekke seg etter før EM og VM neste år.

Planen har hele tiden vært å komme tidlig tilbake, og der hun har sett andre ha samme tanke uten at de er kommet tilbake, så trente hun knallhardt gjennom graviditeten – og begynte treningen igjen så fort hun kunne etter fødsel.

— Jeg er veldig glad i idretten, og ikke klar for å legge det bort. Jeg er fremdeles ganske ung, og har mange gode år foran meg.

Hun forteller at tilbakemeldingene fra miljøet har vært veldig positive.

— De er imponert, og synes det er stilig, og det er gøy å høre.

— Det er jo litt spesielt, men fullt mulig, sier Vegard Iversen, leder i Bergen Taekwondo klubb.

Han understreker at dette er som et VM for klubblag, og at det dermed er tøff motstand - og flere kamper enn i et EM og VM ettersom det ikke er samme begrensning når det gjelder plasser.

— Det hun gjør er intet mindre enn imponerende. Hun har vært i verdenstoppen i mange år, og med god hjelp fra kjæresten, så har hun nå trent seg opp igjen på kort tid. Dette er rett og slett en kjempeflott prestasjon, sier han.

Også Ann Linnea Hole imponerte stort, og tok gull i juniorklassen. Vilrun Røssumoen fikk sølv i sin klasse.

Julie Natland Bjørnstad fra Fana Taekwon-do klubb tok gull i -65 kg sparring (junior), mens Espen Drange tok bronse i -63 kg sparring (senior).

Publisert: