Rooney i fersk TV-dokumentar: - Jeg elsket å skrive dikt

BBC har fått et innblikk i Manchester United-stjernens liv. Han letter på sløret om private forhold – og om feiden med Alex Ferguson.

Ingen har scoret flere mål for England enn Wayne Rooney, som er oppe i 50.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

– Jeg bor i Manchester, men når det gjelder hvor sønnene mine skulle bli født så var det viktig for meg at det skulle skje hjemme i Liverpool, sier mannen som startet karrieren i Liverpool-klubben Everton.

BBC skal snart vise dokumentaren «Wayne Rooney – mannen bak målene». Den kommer etter at Rooney ble Englands mestscorende gjennom alle tider med scoringen mot Sveits tidligere i måneden.

Det var hans landslagsmål nummer 50, og dermed passerte han Bobby Charltons 49 scoringer.

Skriver dikt og synger karaoke

I dokumentaren, som avisen The Telegraph har fått til gang til, snakker Rooney om livet på og utenfor banen.

I samtalen med Gary Lineker forteller Rooney om at han liker å skrive dikt, at han samler på signerte gitarer, at han liker å synge karaoke og mye annet.

— Jeg elsket å skrive dikt, avslører Rooney som skrev små dikt til kjæresten Coleen da de begynte å gå ut sammen.

Rooney forteller også at han er stolt av røttene sine i Liverpool, og at det var viktig for ham at sønnene skulle bli født i Merseyside-byen.

Spissen forteller også om sitt forhold til tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson. I 2013 kom det store medieoppslag om at Rooney ønsket seg bort fra klubben.

Kranglet med Ferguson

Rooney forteller at forholdet til Fergie fikk seg en kraftig dupp, men spissen hyller Sir Alex som «tidenes beste manager» og at det var nettopp skotten som fikk ham til å signere for United i 2004. – Det er ikke bare jeg som har kranglet med Alex Ferguson. Noen har forlatt klubben, andre har blitt værende, sier han.

Den siste krangelen dem imellom kom i 2013, før Ferguson skulle gå av som manager. Rooney likte dårlig å bli satt ut av laget.

– Jeg oppsøkte ham og sa at dersom han ikke ville bruke meg var det kanskje like greit at jeg byttet klubb. Plutselig sto det i alle aviser at jeg hadde bedt om å bli solgt, noe jeg aldri ba om, sier Rooney.

Ronaldo-gjensyn?

I dokumentaren er det også intervjuer med stjerner som Steven Gerrard, David Beckham, Zlatan Ibrahimovic og Cristiano Ronaldo. Ronaldo, som forlot United i 2009, antyder ifølge The Telegraph at han og Rooney kan komme til å spille på same lag igjen før karrierene deres er over.

— Han var så sterk at jeg kalte ham pitbullen, sier Ronaldo om Rooney. De spilte sammen med 2004 til 2009. — Han var en fantastisk lagspiller, og han kunne score mål. Han hjalp meg mye. Jeg savner å spille sammen med ham. Ingen kjenner fremtiden, men kanskje spiller vi sammen en vakker dag igjen, tilføyer han.

Om landslaget sier Rooney at det var en fryd å jobbe under Sven-Göran Eriksson og nåværende trener Roy Hodgson. Verre var det med Steve McClaren og Fabio Capello.

Publisert: