Polen måtte slite for å slå tappert Nord-Irland

Nord-Irland kjempet godt, men måtte gi tapt mot Polen på EMs tredje dag.

Polen slo Nord-Irland søndag kveld. Da kan man slippe jubelen løs.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

NORD-IRLAND-POLEN 0-1

Stemningen var elektrisk, og stadion kledd i grønt på ene siden, og rødt og hvitt på den andre siden.

Men der det var jevnt på tribunen, var Polen regnet som favoritter på banen mot Nord-Irland. Det skulle de få oppleve hvorfor.

Les også

Zlatan om supporterbråket: - Det skal absolutt ikke hende. Det skal være kjærlighet

Polen-press

For det hele handlet om de røde og hvite. Anført av Bayern-spiss Robert Lewandowski var det Polen som skapte de sjansene som var. Michael McGovern i Nord-Irland-buret skulle få nok å bryne seg på.

Den første store sjansen kom cirka halvtimen inn i kampen. Arek Milik fikk ballen på ti meter, men satte ballen over mål. Stor sjanse.

Minutter senere måtte McGovern varte opp med en kjemperedning på volleyen fra Bartosz Kaputska. Men det sto 0-0 til pause.

Les også

UEFA advarer England og Russland - kan bli kastet ut av EM

Milik med scoring

Fem minutter etter pause kom scoringen. Milik, som hadde brent kjempesjansen før pause, fikk ballen på 15 meter og gjorde ingen feil. En godt plassert avslutning nede i hjørnet sendte Polen opp i en fortjent ledelse.

Kampen åpnet seg opp noe etter scoringen, med Polen som det førende laget. Nord-Irland lå lavt og satset på kontringer, men klarte ikke ta muligheten når den bød seg.

Les også

Løke nest best i verden

Polen fikk flere store sjanser til å avgjøre kampen, men verken Maczynski eller Milik klarte å sette inn 2-0. Fem minutter før slutt trakk Nord-Irland fram en lur frisparkvariant. Steven Davis hadde plutselig godt med tid inne i feltet, men var i ubalanse og klarte ikke treffe ballen.

Men et tappert Nord-Irland måtte gi tapt. Polen tar med seg tre poeng fra sin EM-åpning.

Publisert: