Høgmo gjør ingen endringer: Her er laget som skal slå Italia

Sjekk hvem som spiller for både Norge og Italia her.

Det norske laget inspiserer gresset på Olympiastadion.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Norge møter Italia på Olympiastadion i Roma i den siste kampen i EM-kvalifiseringens gruppe H i kveld.

Avhengig av hva som skjer i oppgjøret Malta-Kroatia, så kan Norge måtte vinne i Roma for å sikre EM-billett.

**Er du forvirret?

Les også

Slik går Norge til EM

.**

Dette er spillerne som starter skjebnekampen for Norge. Per-Mathias Høgmo gjør ingen endringer fra hjemmeseieren mot Malta på lørdag.

Les også

DIREKTE: Følg Norges skjebnekamp mot Italia

Les også

DIREKTE: Kan Norge få hjelp av Malta?

Norge (4-4-1-1): Ørjan Nyland — Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Vegard Forren, Haitam Alesaami - Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey, Stefan Johansen, Jo Inge Berget - Markus Henriksen - Alexander Søderlund.

Italia mangler både Marco Verratti og Andrea Pirlo til kveldens kamp.

Italia (3-5-2): Gianluigi Buffon (Juventus) - Leonardo Bonucci (Juventus), Andrea Barzagli (Juventus), Giogrio Chiellini (Juventus) – Matteo Darmian (Manchester United), Roberto Soriano (Sampdoria), Riccardo Montolivo (Milan), Alessandro Florenzi (Roma), Mattia De Sciglio (Milan) – Éder (Sampdoria), Graziano Pellè (Southampton).

SKJEBNEKAMP MOT ITALIA: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo og Norge må trolig vinne mot Italia for å kvalifisere seg direkte til EM i Frankrike.

Per-Mathias Høgmo har uttalt før bortekampen mot Italia at en vanskeligere bortekamp finnes ikke.Italienerne har ikke tapt en kvalikkamp på hele 38 oppgjør. Enda verre derimot: De har ikke tapt hjemme i en kvalifisering på 49 kamper og 16 år.

Sist hjemmetap i en EM— eller VM-kvalifisering kom mot Danmark i 1999. Les mer om den kampen her.

Lik strategi

Høgmo varsler en kampstrategi i nærheten av det som sikret tre poeng borte mot Malta, Aserbajdsjan og Bulgaria. At laget har holdt nullen i syv av de ti siste kampene gir trygghet. Forrige gang Norge slapp inn mål var 28. april.

— Kontringsspillet blir helt klart en nøkkel når det gjelder hvordan vi skal skape sjanser, men vi kommer også til å ha ballen en del, tror Høgmo.

Det er ingen tvil om at selvtilliten har fått seg en solid boost i det norske laget etter tre strake kvalikseire. Frykten for den merritterte motstanderen virker ikke å være stor blant spillerne med rød drakt.

— Hvis vi spiller som vi gjorde hjemme mot Kroatia er alt mulig. Italia er et av de bedre lagene i verden, så det blir ikke lett. Men vi har ingenting å tape der, så vi kan bare slippe skuldrene ned, mener stopper Even Hovland.

Tror det er fordel at Italia er EM-klar

Han tror det kan være en fordel at italienerne allerede er klar for sluttspillet i Frankrike neste sommer. Det samme gjør Alexander Tettey.

Stefan Johansens makker på den norske midtbanen aner et italiensk lag som ikke kommer til å gi full gass.

— Jeg tror de kan slappe av litt på banen, noe som kan være veldig farlig. Men vi får se, sier Norwich-proffen.

Tabellen i gruppe H før siste kamp:

LagKSUTMF-MMMFP
Italia963014-6+821
Norge961212-8+419
Kroatia953119-5+1417
Bulgaria92257-12-58
Aserbajdsjan91357-16-96
Malta90273-15-122
Publisert: