Huseklepp: - Jeg var skjelven

Han fryktet hyllesten i England skulle bli flau. Det ble den ikke.

Publisert: Publisert:

DEN GANG DA: Erik Huseklepp ble en populær spiller på kort tid i Portsmouth i 2011 og 2012. Foto: Digitalsport

 • Mads Bøyum
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

I 2011 og 2012 scoret Erik Huseklepp seks mål på 27 kamper for Portsmouth. Lørdag var han for første gang tilbake på besøk hos gamleklubben.

I hjemmekampen mot Accrington Stanley ble Huseklepp ønsket velkommen ut på gresset i pausen. Han var, for å si det forsiktig, spent.

— Jeg var faktisk litt nervøs. En ting er å gå ut på en bane for å spille, det er ikke et problem. Men hvis du bare skal vise deg og motta applaus, er det flaut hvis ingen klapper. Jeg var skjelven, sier Huseklepp muntert.

Heldigvis klappet de nær 16.000 tilskuerne.

— Det var en god mottakelse. Det var klubben som ville ha meg ut på banen, personlig var det ikke noe jeg higet etter. Men det var fint å være tilbake der, jeg trivdes godt i Portsmouth, sier Huseklepp.

LES OGSÅ: Det uheldige Brann-talentet er tilbake

- Derfor er han populær

27 kamper over bare noen måneder er jo ikke all verden. Men Huseklepp har opparbeidet seg en status i Portsmouth. Det forteller den norske supporterklubbens leder, Joakim Ellingsen.

HYLLET: Her blir Erik Huseklepp applaudert mens han går på Portsmouths gress i helgen. Foto: Foto: Portsmouth FC

— Han er fortsatt «Erik the Viking» der! Blant fansen har han en ganske stor stjerne, fordi han scoret fine, viktige mål og også sa fra seg penger for å berge klubben, sier Ellingsen.Huseklepp-besøket ble omtalt i flere av Portsmouths mediekanaler, samt en av lokalavisene i området. Hans mest kjente mål fra tiden der, en perle mot Blackpool, fikk nytt liv i sosiale medier. Selv den famøse fruktreklamen Huseklepp, John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen sto for, ble lagt ut av klubben.

— Portsmouth er en ganske unik klubb, mener Huseklepp.

Laget fra den engelske sørkysten har på få år falt voldsomt, fra øvre sjikt i Premier League til randen av konkurs og spill på nivå fire i divisjonssystemet. Da Huseklepp var der, spilte laget på andre nivå. Supporterbasen er fortsatt stor og lojal, noe publikumstallene indikerer.

Angrer på utlån

— Det er trist at det har gått som det har gått med Portsmouth. For min del er det sånn at jeg angrer litt på utlånet jeg hadde til Birmingham, det kunne blitt gøyere å bli igjen for å hjelpe Portsmouth. Men manageren ba meg om å gå, sier Huseklepp.

Nå er det uansett tegn til optimisme igjen i «Pompey».

— Klubben er faktisk gjeldfri, og er blitt drevet edruelig i det siste. De bør rykke opp, sier Ellingsen i supporterklubben.

- Tror du på det selv?

— Det er lett å bli optimist, men nå gjør jeg faktisk det.

Kampen Huseklepp nå overvar, mot lilleputten Accrington, endte for øvrig 0-0. Portsmouth har tre seirer og tre uavgjorte på sesongens seks første kamper.

Publisert:

Les også

 1. Visste du om Huseklepps unike statistikk?

 2. Å gjera ingenting var hans største feil

 3. Alle overgangene i Premier League

Mest lest akkurat nå

 1. Barnehage­ansatt i Stavanger testet negativt på korona på andre test

 2. – 1. mars tok ekskona mi, Janne, livet sitt. Knappe to uker etter kom korona­pandemien

 3. Kvernevik: Mann i 40-årene pågrepet etter å ha truet nabo

 4. Slik blir høstens skole­hverdag på barneskole, ungdomsskole og videregående skole

 5. På vei til byen på hjemmelaget flåte

 6. Koronasmitte på Fjord Line-båt

 1. Engelsk fotball
 2. Erik Huseklepp