Imponert Real-sjef: - Ødegaard skal få vise seg frem før vi bestemmer oss

Rafael Benitez (55) er full av lovord når han snakker om det norske supertalentet.

MARTIN-SHOW? Martin Ødegaard – her fra Santiago Bernabeu mens han varmer opp i pausen av La Liga-oppgjøret mot Almeria – får muligheten til å vise frem ferdighetene sine i Real Madrids sesongoppkjøring.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

På spørsmål fra VG redegjorde den ferske Real Madrid-manageren for aller første hva slags tanker han har om fremtiden til Martin Ødegaard (16).

– Jeg er imponert over ham. Teknisk er han veldig god. Også fysisk er han en spiller som tar vare på seg selv og trener godt. Han har utholdenhet, evner og også stamina. Han er et veldig godt prospekt, og en god spiller, sier Benitez på pressekonferansen i Melbourne.

SKAL SPILLE: Martin Ødegaard (t.h) fikk sin debut for førstelaget til Real Madrid, mot Getafe i siste serierunde. I sommer er han lovet mer spilletid sammen med Cristiano Ronaldo (t.v).

Les også: På denne gigantarenaen setter Ødegaard & Co historisk rekord Lørdag klokken 11, norsk tid, spiller Real Madrid sin først treningskamp i sesongoppkjøringen. Kampen skal spilles på gigantiske Melbourne Cricket Ground – der Ronaldo, Bale og resten av stjernegalleriet setter ny tilskuerrekord – mot Roma.

– Bestemmer oss etter disse ukene

Ødegaard har fått lovnader om at han skal få en god del spilletid oppkjøringen til neste sesong. Benitez forteller også at han skal få sjanse til å vise seg frem.

– Spørsmålet er om han er for ung nå. Det er det vi må avgjøre. Nå skal han trene med oss. Så bestemmer vi oss etter disse ukene. Jeg vil se ham i en posisjon der han trives, gjør det bra og kan få noen kamper. Jeg er veldig fornøyd med ham.

Med det bekrefter han langt på vei det Aftenposten og andre medier har skrevet tidligere: Ødegaards fremtid er fortsatt uklar, men et utlån til en annen klubb er et meget aktuelt alternativ, trolig det mest reelle, med mindre 16-åringens prestasjoner i sesongoppkjøringen er så gode at Real Madrid-ledelsen mener han er god nok for å spille førstelagsfotball for gigantklubben på jevnlig basis allerede.

Spanske ekspert usikre

Etter Ødegaards førstelagsdebut i siste serierunde mot Getafe forrige sesong, spurte Aftenposten flere spanske journalister om hvor de trodde Ødegaard spilte neste sesong.

GIGANTARENA: Melbourne Cricket Ground rommer 100.000 mennesker. Her skal Real Madrid møte Roma og Manchester City.

— Det er umulig å vite hvor Ødegaard spiller neste sesong. Men det jeg kan si, er at Real Madrid-ledelsen er veldig fornøyd med ham. Han kommer til å være med førstelaget i hele sesongoppkjøringen, og ut ifra hvordan han gjør det, vil de ta en avgjørelse, sa journalist i Radio Marca, Antón Meana.- Jeg tror ikke han spiller på førstelaget til Real Madrid, hvert fall. Han trenger nok mer tid, både til å tilpasse seg nivået og spillestilen, men også språket og kulturen. Jeg tror han blir utlånt, og da til en annen La Liga-klubb. Getafe, Espanyol eller Rayo Vallecano kan være aktuelt. Det er klubber som har et godt forhold til Real Madrid, sa Goal.coms Madrid-korrespondent, Alberto Piñero.

PS! 24. juli, australsk tid, spiller Real Madrid mot Manchester City. Der får trolig norske Bersant Celina også sjansen til å vise seg frem.

PS 2! Kampen mellom Real Madrid og Roma sendes på TV-kanalen MAX lørdag klokken 11.

Publisert: