City-sjefen: - Jeg forventer at vi vinner ligaen

Manuel Pellegrini er meget selvsikker etter 4-0-seieren over Aston Villa.

TAKK FOR MÅLENE, DZEKO! Manchester City-manager Manuel Pellegrini (t.h) smilte bredt etter at Dzeko senket Aston Villa i går.
  • Fredrik Saltbones
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det tok 64 minutter før ballen lå i mål, men derfra og ut viste Manchester City mestertakter og smadret Aston Villa i fillebiter på Etihad Stadium i Manchester.

To ganger Edin Dzeko, én gang Jovetic og én gang Yaya Touré sørget for 4-0 til hjemmelaget, som nå kun trenger uavgjort mot West Ham neste helg for å sikre seriegullet.

Liverpool er nemlig to poeng bak og City har betraktelig bedre målforskjell før siste serierunde.

– Jeg forventer å vinne tittelen nå siden vi er på toppen av tabellen. Vinner vi den siste kampen, vinner vi også tittelen, sa Pellegrini etter kampen.

DRO AV DRAKTA: Stevan Jovetic feiret med å dra av seg trøya.

Etter onsdagens målrike seier er Manchester City oppe i 100 scoringer i serien denne sesongen.– Det vil ikke bare være tittelen som er viktig, men måten vi vinner den på hvis vi gjør det. Jeg mener vi har en klar spillestil. Vi er et attraktivt lag. Vi kan score mange mål, og vi tenker alltid på å score flere mål. For meg er det er like viktig som å vinne tittelen, sa Pellegrini.

— Jeg velger denne

City-sjefen har tidligere gått i strupen på José Mourinhos mer defensiv måte å spille fotball på. I et intervju tidligere omtalte han det som «veldig skuffende for fotballen, for fansen - for alle» hvis Chelsea vant Premier League.

– Det er forskjellige måter å vinne tittelen på. Jeg velger denne, med attraktiv fotball, slik at fansen kan nyte sesongen. Kanskje kan du vinne titler på andre måter. Den estetiske delen er viktig for meg, la han til.

YAYA! Yaya Touré som avsluttet scoringsshowet på Etihad Stadium i går, feirer sammen med Jovetic.

Chileneren kan bli den første ikke-europeiske manageren som vinner Premier League.Manchester City har bare toppet tabellen i totalt elleve dager denne sesongen, men nå er klubben svært nær sitt annet seriegull på tre år. De vant også i 2012. – Det har kanskje vært en rar sesong siden vi nesten ikke har vært på toppen av tabellen. Alle sa vi var favoritter, men vi var ni poeng etter Liverpool og åtte bak Chelsea. Vi hadde tre kamper til gode, men vi måtte vinne alle de kampene. Nå er vi på toppen av tabellen, og jeg håper vi ikke taper søndag. Vi må vinne som vi gjorde i dag, sa Pellegrini etter onsdagens seier.

(NTB/100 % sport)

Publisert:
  1. Engelsk fotball

Mest lest akkurat nå

  1. – Julebordsesongen er nå avlyst

  2. Falske eposter utgir seg for å være fra Helsenorge

  3. Slik ble Rogalands 20 rikeste gode for 15 milliarder

  4. Bensinstasjonssjefen på Ålgård tjente over 15 millioner i fjor

  5. Da julebordet ble avlyst, fikk Morten en idé

  6. Oslo sendte «tidenes styggeste juletre» til London. Nå tilbyr Egersund østlendingene juletrehjelp