Start endrer ikke billettprisene etter nedrykket

Tilskuerne må betale like mye for å se Start på Sparebanken Sør Arena i 1. divisjon neste sesong som i eliteserien i år.

Start endrer ikke billettprisene for 2017, selv om laget har rykket ned til 1. divisjon.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Vi gjør ingen endringer fra årets priser. Prisene vi har, er allerede på et nivå som bør være akseptable også i 1. divisjon. Prisene er differensiert, og vi satser tydelig på barn og unge, sier Even Øgrey Brandsdal, administrerende direktør i Start.

Start har hatt en tung sesong i år, og det har også gått ut over tilskuersnittet på Sør Arena. Når det gjenstår én hjemmekamp, er snittet i år på 4462. Start så allerede tidlig i sesongen hvor det bar, og justerte ned budsjettet.

Klubben jobber nå med budsjettet for 2017, og tror på en liten nedgang også neste sesong, når laget skal prøve å spille seg tilbake til eliteserien.

Les også

Sandstø håper å skape kaos inn mot siste runde i 1. divisjon

Les også

Lillestrøm gir gratis inngang til skjebnekampen

Publikum har sviktet Start denne sesongen. Mot Tromsø sist, var ble det opplyst et tilskuertall på 3440, men langt færre hadde tatt turen.

Interessante oppgjør

— Men vi kan få veldig mange interessante oppgjør, sier Øgrey Brandsdal, og tenker på Jerv og Arendal Fotball, som kan havne i samme divisjon som Start.

Før helgas kamper er det 77,1 prosent sjanse for at nettopp det skjer.

Vi gjør ingen endringer fra årets priser. Prisene vi har, er allerede på et nivå som bør være akseptable også i 1. divisjon.

- Hvorfor endrer dere ikke prisene?

— Vi gjorde en omstrukturering av billettprisene for noen år siden, og dersom vi sammenligner oss med flere av de andre lagene i 1. divisjon, så blir vi ikke dyrest der heller. Prisene våre holder vann, også i en divisjon under.

- Hva tror du folk vil tenke om at det er samme pris i 1. divisjon som i eliteserien?

— Du drar på kamp for å bli underholdt, og for å se laget ditt vinne. Forhåpentligvis kommer vi til å vinne mange kamper neste sesong, og vi får også et lokalt preg på divisjonen, som vil øke interessen, sier Øgrey Brandsdal.

Les også

Starts plan: Skal bli et topplag i eliteserien innen 2020

Les også

"Start vant en skikkelig sliteseier, og det er deilig endelig å kunne skrive det"

Det ble fotballfeber på Sørlandet da Start og Jerv møttes til kvalifisering til eliteserien forrige sesong. Da vant Start 4-2 sammenlagt. I 2017 kan Sørlandet får seks lokaloppgjør, dersom Start, Jerv og Arendal havner i samme divisjon. Dette bildet er fra kampen mellom Start og Jerv på Sparebanken Sør Arena, som vertene vant 3-1.

— Pris ingen hemmende faktor

Han legger til at Start for en stund siden gjorde en undersøkelse med supporterne som så klubbens kamper.

— Prisen var ikke den hemmende faktoren, sier Øgrey Brandsdal.

Før årets sesong satte Start prisene ned, og stengte av nesten hele den øvre delen av Sparebanken Sør Arena. Der ble det i stedet plassert reklameseil.

Neste sesong vil en enkeltbillett koste 60 kroner (barn), 160 kroner (voksne på kortsiden og deler av langsiden), og 260 kroner (voksne på langsiden).

Sesongkortprisene blir 600 kroner (barn), 1800 kroner (voksne på kortsiden og deler av langsiden), og 3000 kroner (voksne på langsiden).

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk