Sterling må passe seg for rekordkjøpfelle

Den offensive midtbanespilleren Raheem Sterling er den nest dyreste spilleren kjøpt av en Premier League-klubb noensinne. Historien viser at rekordkjøpene ofte feiler.

Raheem Sterling ble Manchester City-spiller sist uke.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

20-åringen ble omsider klar for Manchester City sist uke etter å ha presset gjennom en overgang fra Liverpool. City skal ha satt ny klubbrekord ved å betale rundt 42,5 millioner pund (540 millioner kroner) for Sterling, noe som gjør ham til tidenes tredje dyreste Premier League-spiller.

Man skulle kanskje tro at en høy pris som regel betyr at spilleren blir en suksess. Men en oversikt avisen The Guardian har lag viser at spillerne ofte er langt unna å forsvare det de kostet. De har sett på hvem som er den dyreste spilleren de 20 Premier League-klubbene har hentet, og hvordan det har er med dem.

Den dyreste Premier League-spiller noensinne er Angel Di Maria . Argentineren kostet Manchester United hele 59,7 mill. pund (760 millioner kroner) sist sommer. Til tross for en god start var han langt fra å forsvare prisen i sin første sesong i engelsk fotball, og nå ryktes han å være på vei vekk.

Har slitt

Blant dem som har vært langt unna å lykkes er Fernando Torres , som kostet Chelsea hele 50 millioner pund i januar 2011. Liverpool hentet Andy Carroll som erstatter, men den høyvokste angriperen klarte aldri å forsvare prislappen på 35 millioner. Han ble solgt videre til West Ham, men skader har ødelagt hans to første sesonger i klubben.

Tottenhams Erik Lamela (25,8 mill.), Newcastles Michael Owen (16 mill), Aston Villas Darren Bent (18 mill.), Norwich-spiss Ricky van Wolfswinkel (8,5 mill.), og Southamptons Dani Osvaldo (15 mill.) er andre som har vært langt unna å svare til supporternes forventninger.

Spissene Brown Ideye (West Bromwich), Andrej Kramaric (Leicester) og Romelu Lukaku (Everton) ble hentet sist sesong, uten at noen av dem da forsvarte prislappene. Men trioen har fortsatt mulighet til å rette opp inntrykket.

Suksess

I det store og hele er det få av klubbenes rekordkjøp som har vært udiskutable suksesser. Steven Fletcher (12 mill.) var viktig for Sunderland i sin første sesong, før han har slitt langt tyngre i de to siste. Mesut Özil har vært god for Arsenal, men har samtidig ikke levert mer enn man kan forvente for 42,5 millioner pund. Peter Crouch (10 mill.) har også gjort nytten i Stoke i fire sesonger, uten å være spektakulær.

Spilleren som nok har gitt best valuta for pengene er Wilfried Bony i Swansea. Han ble kjøpt for 12 millioner pund sommeren 2013. Halvannet år senere doblet Manchester City det beløpet for å sikre seg ham etter 25 mål på 54 Premier League-kamper.

I tillegg til Sterling er tre av rekordsigneringene er gjort i sommer. Etienne Capoue (Watford), Yohan Cabaye (Crystal Palace) og Tyrone Mings (Bournemouth) har ennå til gode å debutere i tellende kamper for sine klubber.

PS : Manager Manuel Pellegrini bekrefter at Raheem Sterling kommer til å få sine første minutter for Manchester City mot Roma tirsdag. – Jeg kjenner Raheem ettersom han har spilt mot oss de to siste sesongene, men det blir viktig for ham å få noen minutter for oss så fort som mulig, sa City-manager Manuel Pellegrini mandag. (©NTB)

Les også

 1. «Jeg skal finne datteren din og låse henne inne»

 2. Se alle Premier League-overgangene: City henter Villas Fabian Delph

 3. Urokråken som ble Englands dyreste fotballspiller

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Manchester City
 3. Raheem Sterling

Mest lest akkurat nå

 1. Viking dropper sesong­kort – innfører helt ny ordning

 2. Nord-Jæren: 119 nye smitte­tilfeller

 3. Resultatene i stor fedme­studie over­rasker forskerne. Kjell Vidar Moland ble 65 kilo lettere

 4. Nakstad tror ikke på vaksinetvang

 5. Derfor vil de ikke vaksinere seg

 6. Dette bør du vite om «glattå»